ΒΡΑΒΕΙΑ 2009

Agrino

Δεύτερη γενιά ποιότητας

21.01.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Agrino

Μία εταιρεία που εδώ και δύο γενιές και από το 1980 κρατά την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού, δεν είναι μικρό πράγμα για τα δεδομένα του τόπου μας.

Το 1955, οι τρεις γιοι ενός παντοπώλη από το Αγρίνιο -ο Ευστάθιος, ο Ευτύχιος και ο Γεώργιος- αγόρασαν ένα μικρό εργοστάσιο ρυζιού. Η πρώτη ονομασία της εταιρείας ήταν ΕΥ.ΓΕ. Πιστιόλας. Στα 54 χρόνια της πορείας της, η γνωστή σήμερα ως Agrino, προχώρησε αργά αλλά σταθερά, με αποτέλεσμα να διαθέτει πλέον 2 σύγχρονα εργοστάσια και να απασχολεί 170 υπαλλήλους. Παράλληλα εξάγει τα προϊόντα της σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική.

Ήδη από την δεκαετία του 1970, η βιομηχανία περιλαμβάνει στην παραγωγή της όλες τις λευκές ελληνικές ποικιλίες ρυζιού, το ημιαποφλοιωμένο και το ρύζι parboiled. Το 1993 όμως εισέρχεται και στην αγορά των οσπρίων ενώ πριν 4 χρόνια, βγάζει το πρώτο Ελληνικό πιστοποιημένο όσπριό της: τους Γίγαντες-Ελέφαντες Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης Καστοριάς.

Η φιλοσοφία της εταιρείας, όπως την εξηγεί ο κ. Κώστας Πιστιόλας, η τρίτη γενιά της οικογένειας, συνίσταται σε δύο κυρίως στόχους: Ποιότητα από τη μια και σεβασμός στο περιβάλλον από την άλλη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, δώδεκα χρόνια τώρα, η Agrino εφαρμόζει το «σύστημα της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής» στα προϊόντα που παράγει.

Οι άνθρωποι της εταιρείας συνεργάζονται πάντα στενά με τους παραγωγούς, παρακολουθούν τον τρόπο εργασίας τους και επιλέγουν το καλύτερο. Για παράδειγμα, συλλέγουν τα όσπρια που φυτρώνουν στην προσήλια πλευρά του χωραφιού γιατί αυτά θα είναι πιο νόστιμα και θα βράσουν σωστά. Οπως συνηθίζουν να λένε οι ίδιοι: είναι κατά κάποιον τρόπο «αρραβωνιασμένοι» με τους παραγωγούς τους, με ό,τι καλό και κακό συνεπάγεται ο αρραβώνας αυτός.


Το 2009 η εταιρεία βραβεύτηκε με βραβείο ποιότητας για προϊόν ευρείας κατανάλωσης.

Τα προϊόντα της εταιρείας Agrino τα βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ και σε μεγάλα μπακάλικα. Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ.: 210-61.22.622.

Βραβεία 2010

Βραβεία 2008

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών