ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ  /  

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Παιδικά σνακ για το σχολείο

Παιδικά σνακ για το σχολείο

Γιατί το κολατσιό είναι τόσο απαραίτητο; Προτιμάμε το σπιτικό κολατσιό ή εμπιστευόμαστε αυτό του σχολικού κυλικείου;
Φιλέτο μοσχαριού: Οδηγός αγοράς

Φιλέτο μοσχαριού: Οδηγός αγοράς

To πιο εκλεκτό μέρος του μοσχαριού μπαίνει στο μικροσκόπιο. Τι φιλέτο βρίσκουμε στην αγορά, τι πρέπει να προσέχουμε και πώς μας το κόβουν;
Το κατάλληλο λαδολέμονο για το  φαγητό

Το κατάλληλο λαδολέμονο για το φαγητό

Τι μαρινάδα ταιριάζει στο χοιρινό και τι στο κοτόπουλο. Με τι σάλτσα θα συνοδέψουμε ψάρι και πώς θα νοστιμίσουμε τα ντρέσινγκ στις σαλάτες μας. Ιδέες και υλικά για να εμπλουτίσουμε τα λαδολέμονά μας και να απογειώσουμε τα φαγητά μας.
8 μυστικά για τέλεια σουτζουκάκια κατσαρόλας

8 μυστικά για τέλεια σουτζουκάκια κατσαρόλας

Οι Σμυρνιές χρησιμοποιούσαν σε πολλά κοκκινιστά φαγητά πράσινες ελιές, δεδομένης και της έντασης του κύμινου, το αποτέλεσμα είναι αρκετά έντονο αλλά ταιριαστό.
Mια γωνιά για το κρασi μου

Mια γωνιά για το κρασi μου

Το κρασί δεν είναι τόσο ευαίσθητο όσο νομίζουμε, αρκεί να είναι στοιχειωδώς προστατευμένο από έντονες αυξομειώσεις θερμοκρασίας, από φως και μυρωδιές.
Το ξίδι κάνει τη βινεγκρέτ

Το ξίδι κάνει τη βινεγκρέτ

Μια κρύα σάλτσα με βάση το ελαιόλαδο και το ξίδι είναι η βινεγκρέτ, που μπορεί να εμπλουτιστεί με δεκάδες υλικά για να νοστιμίσει πολλά φαγητά.
Ξεφλούδισμα* αναποφλοίωτων ρεβιθιών

Ξεφλούδισμα* αναποφλοίωτων ρεβιθιών

Παρά το γεγονός ότι καλό είναι τα όσπρια να μαγειρεύονται με τα φλούδια τους, οι σεφ προτείνουν να ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια αν θέλουμε να φτιάξουμε χούμους (πουρέ) ή σούπες βελουτέ.
Προσθέστε αρωματικά όπως θυμάρι, δυόσμο και λουίζα για να δώσετε περισσότερη ένταση στο λαδολέμονο.

Η τέχνη του λαδολέμονου

Μια λιτή, ανάλαφρη σάλτσα είναι το λαδολέμονο, που «ανεβάζει» την οξύτητα των παρασκευών στις οποίες το χρησιμοποιούμε και άρα την ικανότητα της γλώσσας να ανιχνεύει τις διαφορετικές αρωματικές και γευστικές αποχρώσεις.
Ντομάτα όλο το χρόνο

Ντομάτα όλο το χρόνο

Πως; Με σπιτικές εκδοχές αγαπημένων κοντιμέντων, όπως πελτές, κέτσαπ, μαρμελάδα και τσάτνεϊ.
Πώς φτιάχνουμε ζυμαρικά

Πώς φτιάχνουμε ζυμαρικά

Όπως και να το κάνουμε, το φρέσκο είναι πάντα ωραιότερο από το ξερό ή το κατεψυγμένο. Και αυτό ισχύει και για τα ζυμαρικά.
Κεφτέδες του θέρους

Κεφτέδες του θέρους

Λαχανικά, μυρωδικά, ψάρια και θαλασσινά, αλλά και ολίγον κρέας, σε δεκάδες λαχταριστούς καλοκαιρινούς κεφτεδοσυνδυασμούς, για όλα τα γούστα.
Πώς καθαρίζουμε τη μελιτζάνα

Πώς καθαρίζουμε τη μελιτζάνα

Ορισμένες συνταγές ζητούν οι μελιτζάνες να είναι καθαρισμένες «μία ναι, μία όχι», δηλαδή ξεφλουδισμένες ριγωτά...
25 Μυστικά για το αλάτι στην κουζίνα

25 Μυστικά για το αλάτι στην κουζίνα

Mαθαίνουμε για τις γαστρονομικές του χρήσεις και ανακαλύπτουμε όλα τα επιμέρους μυστικά του μοναδικού προϊόντος που δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα μας.

Αφιερώματα