ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουπιές γιαχνί με άγρια χόρταΣουπιές γιαχνί με άγρια χόρτα
15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο, σε μια φαρδιά κατσαρόλα που να τα χωράει σε μονή στρώση, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
  2. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  5. Διαλύουμε τον πελτέ στον ζωμό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  6. Ανακατεύουμε καλά, ξαναβάζουμε στο σκεύος τα μπούτια του κοτόπουλου και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Μαγειρεύουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
  8. Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μάραθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  9. Σερβίρουμε σε πιάτα και, αν θέλουμε, ραντίζουμε κάθε μερίδα με λίγο χυμό λεμονιού.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών