ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πεζούλας

Η ιστορική ψαροταβέρνα στις Τζιτζιφιές εξακολουθεί να σερβίρει εξαιρετική ψαρόσουπα, και όχι μόνο.

11.10.2013| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Πεζούλας

Η ιστορική ψαροταβέρνα στις Τζιτζιφιές εξακολουθεί να σερβίρει εξαιρετική ψαρόσουπα, και όχι μόνο.

Η θέση: Χαμηλά προς τη θάλασσα, κατεβαίνετε την Λεωφ. Συγγρού και βγαίνετε προς Φάληρο πέρνωντας τη Λάμπρου Κατσώνη. Στρίβετε αριστερά στην Πεισίστρατου και αφήνετε το αυτοκίνητο.

Η ατμόσφαιρα: Μαγαζί που έχει χαράξει ιστορία. Οι σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού (όπως ο Παπαϊωάννου) έφευγαν από τα κέντρα διασκέδασης του Φαλήρου και πήγαιναν εκεί για φαγητό: «Πάμε στου Πεζούλα για ψαρόσουπα». «Όταν έφτασαν στο μαγαζί, ετοίμασαν τα μπουζούκια τους και άρχισαν να παίζουν και να τραγουδούν. Τους ακολούθησαν η Πάνου, η Σακελλαρίου και η Ντάλμα. Το γλέντησαν έως το πρωί». (Πάνος Γεραμάνης, 2001)

Το φαγητό: Πολλά έχουν αλλάξει από το 1951 που άνοιξε η ιστορική ψαροταβέρνα του Πεζούλα στις Τζιτζιφιές, το μαγαζί πέρασε στις επόμενες γενιές, στο μενού παρεισέφρησαν νέες γεύσεις, αλλά τέτοια γλέντια εξακολουθούν να στήνονται, η σούπα έχει ακόμα την ψήφο των μερακλήδων, η «μαγιά» της καλής ψαροταβέρνας είναι εδώ. Δοκιμάστε τη βραστή σαλάτα με πατάτα, κολοκύθι και κρεμμυδάκι, τις φρεσκότατες γαρίδες (καλύτερες οι βραστές), τα αχνιστά μύδια, την πέστροφα με το πλιγούρι και, φυσικά, κάποιο από τα ψάρια της ημέρας.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 20 – 25 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Ελληνικά εμφιαλωμένα κρασιά, κυρίως λευκά- περίπου 7 ετικέτες. Υπάρχει και χύμα δικό τους κρασί, βαρελίσιο λευκό.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τη 13 έως τις 23.30. Κυριακή βράδυ κλειστά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών