ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Διαγώνιος

Ένα από τα «υποχρεωτικά» ή αλλιώς must εστιατόρια της πόλης.

27.01.2014| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης
Διαγώνιος

Ένα από τα «υποχρεωτικά» ή αλλιώς must εστιατόρια της πόλης.

Η θέση: Πού αλλού, στην Διαγώνιο, πάνω στην πλατεία Φαναριωτών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ατμόσφαιρα: Η Διαγώνιος είναι ψησταριά αλλά με ύφος παλιού εστιατορίου.Τα κλασσικά τραπέζια ταβέρνας, αλλά ντυμένα με άσπρα τραπεζομάντηλα, το αλατοπίπερο, το λαδόξιδο και οι χαρτοπετσέτες επάνω. Τα γκαρσόνια, έμπειρα, χρόνια στη δουλειά, με τη στολή τους και την παλιομοδίτικη ευγένειά τους, ξαφνιάζουν ευχάριστα. Ένα μείγμα φιλικότητας και επαγγελματισμού που δεν βρίσκεις συνήθως σε ψησταριές. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι καθήσαμε στο μόνο τραπέζι που ήταν κενό. Όλη η Θεσσαλονίκη και όλοι οι τουρίστες περνούν από ‘κει και ο λόγος είναι ένας: τα σουτζουκάκια.


Το φαγητό: Φάγαμε τι άλλο από σουτζουκάκια. Μού έκανε εντύπωση ότι στον κιμά δεν υπήρχε καθόλου μπαχαρικό, για να φαίνεται το καλό κρέας όπως μάς εξήγησαν έπειτα. Βέβαια σερβίρονται με το κλασσικό μπούκοβο στο πλάι για όποιον του αρέσουν τα καυτερά. Συνοδεία πολύ καλής «σπιτικής» ρώσσικης σαλάτας και πολίτικης μελιτζανοσαλάτας. Στον κατάλογο ακόμη γύρος και ψητά κρεατικά της ώρας.

Ο λογαριασμός: Για δύο μερίδες σουτζουκάκια, ρώσσικη σαλάτα και μία μπίρα, πληρώσαμε 28 ευρώ.

Η κάβα: Σαρανταπέντε ετικέτες ελληνικών κρασιών, σε πολύ λογικές τιμές, από 10-20 ευρώ.

Επιπλέον πληροφορίες: Το πάρκινγκ είναι πολύ δύσκολο στην περιοχή, υπάρχουν όμως ιδιωτικά πάρκινγκ σχετικά κοντά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών