ΜΑΓΑΖΙΑ

Το μπουρζουά Αιάκειον

Εκδρομή στην Αίγινα (part 4)

06.09.2016| Updated: 11.10.2021
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Το μπουρζουά Αιάκειον

Παλαιάς κοπής ζαχαροπλαστείο. Εδώ πρωτοδημιουργήθηκε το φυστικάτο, «τρούφα» από αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης, βουτηγμένη σε καραμέλα και ντυμένη με ολόκληρο φυστίκι. Δοκιμάστε και την εκδοχή που φτιάχνουν με λίγο αλάτι. Εξοχο και το φυστικίνι, κέρασμα αρωματισμένο με Cointreau. Τα μπακλαβαδάκια στο ασημόχαρτο είναι ζουμερά, με φύλλα καλοψημένα όμως, καλοβουτυρωμένα. Τα σοκολατάκια επιπέδου Βελγίου. Από το ψυγείο δοκιμάστε τη βουτηχτή σοκολατίνα και την τάρτα σοκολάτας με αλάτι. Μην παραλείψετε το αυθεντικό γαλλικό προφιτερόλ, με σου με παγωτό και ζεστή σος σοκολάτας, συνταγή που έφεραν από την Grenoble στα τέλη του ’70. Το ζαχαροπλαστείο άνοιξε η κ. Ντόλυ Κουκούλη το 1958 – ο Μόραλης το αποκαλούσε χαριτωμένα «γραφείο του».

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών