ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μαγικές Κατσαρόλες

Με αιγαιοπελαγίτικα υλικά και πρωτότυπους συνδυασμούς φτιάχνουν το μενού, το οποίο αλλάζει ανάλογα με τις πρώτες ύλες.

01.02.2017| Updated: 16.02.2024
Μαγικές Κατσαρόλες

Με αιγαιοπελαγίτικα υλικά και πρωτότυπους συνδυασμούς φτιάχνουν το μενού, το οποίο αλλάζει ανάλογα με τις πρώτες ύλες.

Η θέση: Πάνω στην οδό Ζησιμοπούλου, στο Παλαιό Φάληρο, η οποία τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί πολλά καινούρια εστιατόρια και ταβέρνες. Πάρκινγκ σχετικά εύκολο, πιο δύσκολο είναι να φτάσετε με μέσα. Θα χρειαστεί να πάρετε λεωφορείο που περνάει από τη λεωφόρο Αμφιθέας και να περπατήσετε.

Η ατμόσφαιρα: Οικογένειες και παρέες από την γειτονιά, επαγγελματικά δείπνα και χαλαρή ατμόσφαιρα στο ζεστό περιβάλλον, στο οποίο βοηθάει πολύ το εξαιρετικό σέρβις.

Το φαγητό: Είχα πολύ καιρό να φάω τόσο νόστιµο και ζουµερό κρέας. Οχι, δεν ήταν Black Angus από την Αµερική ούτε kobe από την Ιαπωνία. Ηταν ένα τρυφερό κοµµάτι από καλοταϊσµένο µοσχαράκι Νάξου, ψηµένο αριστοτεχνικά. Μας το σέρβιραν µαζί µε ποιοτικό ελληνικό ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι για να βάλουµε όσο θέλουµε.

Στις Μαγικές Κατσαρόλες στο Παλαιό Φάληρο µαγειρεύουν, όπως µας είπαν, σχεδόν αποκλειστικά µε ελληνικά υλικά, που µάλιστα τα προµηθεύονται κυρίως από τις Κυκλάδες. Από την Αντίπαρο παίρνουν τα κατσικάκια, από την Απείρανθο της Νάξου το ζαµπόνι, από την Ιο τη γραβιέρα, από την Πάρο το κεφαλοτύρι, τα ρεβύθια από τη Σίφνο.

Η µαγειρική αναδεικνύει πλήρως την ποιότητα των πρώτων υλών. Απολαύσαµε ιδιαίτερα το µπέργκερ µε κιµά από µοσχάρι Νάξου, ενώ θαυµάσαµε τον σεβασµό του µάγειρα στα φρεσκοµαζεµένα άγρια µανιτάρια από το βουνό, τα οποία πέρασε ελάχιστα από το τηγάνι µε λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο. Το οσοµπούκο θα µπορούσε να είχε λίγη περισσότερη ένταση, αν και ένας από τους συνδαιτυµόνες διαφώνησε µε την παρατήρησή µου, κουνώντας το κεφάλι ενώ έτρωγε µε απόλαυση το µεδούλι µε κουταλάκι.

Ο λογαριασμός: 25-30 ευρώ το άτομο με μπίρα ή ποτήρι κρασί. Το σέρβις εξαιρετικό, οι τιµές θα µπορούσαν σαφώς να είναι πιο χαµηλές.

Η κάβα: Ο κατάλογος κρασιών περιλαµβάνει περίπου 40 ετικέτες, όλες ελληνικές, ενώ και τα γλυκά έχουν ενδιαφέρον, όπως το µιλφέιγ µε χειροποίητο φύλλο.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά Τρίτη- Παρασκευή 18.30-00.00, Σάββατο 13.00-00.00, Κυριακή 13.00-18.00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών