ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ουζερί Αιγαίον

Ενα ουζερί αξιώσεων σε μια γειτονιά της Ελευσίνας.

30.03.2011| Updated: 18.09.2023
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Ουζερί Αιγαίον

Ενα ουζερί αξιώσεων σε μια γειτονιά της Ελευσίνας.

Η θέση: Αν ο δρόμος σας φέρει στην Ελευσίνα, στην πόλη των αρχαίων μυστηρίων (και η Αττική οδός μπορεί να το κάνει στο άψε σβήσε), το ουζερί Αιγαίον είναι μια καλή λύση.

Η ατμόσφαιρα: Νοικοκυρεμένο και πεντακάθαρο μαγαζί φτιαγμένο με μεράκι από τον πατέρα Γιώργο Γυμνάο και τον υιό Παναγιώτη από τη Μυτιλήνη. Στα τραπέζια κατά κύριο λόγο άνθρωποι του μεροκάματου που πηγαίνουν να φάνε μετά τη βάρδια ή αφού κλείσουν τα μαγαζιά.

Το φαγητό: Κάντε τον κόπο να τηλεφωνήσετε και να ρωτήσετε τι ψάρια έπιασαν στην κυριολεξία τα καΐκια της οικογένειας και παραγγείλτε αναλόγως. Αλλά κι έτσι να πάτε θα βρείτε πολλούς μεζέδες, που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Μπακαλιαράκια και γλώσσες ψητές ή τηγανητές, γαύρος σκορδάτος και τσίρος είναι μερικά μόνο παραδείγματα. Οι πετροσωλήνες, τα χτένια και τα κυδώνια μοσχοβολάνε θάλασσα, όμως οι ταπεινές σαρδέλες και το χταποδάκι κλέβουν την παράσταση. Δοκιμάστε, τη σαλάτα με τα μαριναρισμένα λαχανικά, χόρτα και μαυρομάτικα.

Ο λογαριασμός: Τρώγοντας φρέσκο ψαράκι μπορείτε να τη βγάλετε καθαρή με 20 €.

Η κάβα: Μεγάλη γκάμα από μυτιληνιά ούζα. Επίσης, λίγα κρασιά εμφιαλωμένα και χύμα Μοσχοφίλερο.

Επιπλέον πληροφορίες: Το μαγαζί είναι ανοιχτό καθημερινά, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 1 το βράδυ. Από τα Χριστούγεννα μέχρι το Πάσχα είναι κλειστό Κυριακή βράδυ. Μετά το Πάσχα, τα τραπέζια μεταφέρονται στον πεζόδρομο της Αισχύλου.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών