ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Mochi (Βιέννη)

Κρυμμένο σε μια υπέροχη γειτονιά της αυστριακής πρωτεύουσας, θα τέρψει τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας.

01.07.2013| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Χριστιάνα Θωμαΐδη
Mochi (Βιέννη)

Κρυμμένο σε μια υπέροχη γειτονιά της αυστριακής πρωτεύουσας, θα τέρψει τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας.

Η θέση: Το Mochi βρίσκεται στο 2ο διαμέρισμα της πόλης, πίσω από το εντυπωσιακό κτίριο του ξενοδοχείου Novotel, ένα στενό πάνω από τον Δούναβη. Μικρές ομπρέλες και η φυλλωσιά ενός δέντρου σκιάζουν τα όμορφα τραπεζάκια που στολίζουν -στην κυριολεξία- το τεράστιο πεζοδρόμιο.

Η ατμόσφαιρα: Το μαγαζί είναι γεμάτο, μέσα κι έξω, ενώ όποιο άδειο τραπέζι βλέπουμε είναι ρεζερβέ. Αφού πείσαμε τον χαμογελαστό σερβιτόρο να μας βρει τραπέζι, καθίσαμε κάτω από τη σκιά και αρχίσαμε να σκανάρουμε τον κατάλογο που ήταν γραμμένος σε αγγλικά και ιαπωνικά με γερμανικές επεξηγήσεις. Φίνα! Αφεθήκαμε στο ένστικτο να μας καθοδηγήσει… και στις αρκετές ερωτήσεις που έκανα στον σταθερά χαμογελαστό και ευγενέστατο σερβιτόρο. Μέχρι να αποφασίσουμε τι θα παραγγείλουμε, πήραμε παγωμένο τσάι αλλά και ένα δροσιστικό γιαπωνέζικο αναψυκτικό ονόματι Calpico που έμοιαζε με λεμονάδα και ήταν ό,τι πρέπει για τη μεσημεριανή ζέστη. Είναι γαλακτερό στην όψη και έχει γλυκιά και πολύ ιδιαίτερη γεύση. Ήταν τόσο δροσιστικό και απολαυστικό που μόνο η αφεντιά μου ήπιε 3-4 ποτήρια. Στο εσωτερικό του μαγαζιού όλα λειτουργούσαν ρολόι· οι μάγειρες ετοιμάζαν τα πιάτα με ταχύτητα, ενώ ταυτόχρονα καλοσώριζαν με χαμόγελο τους πελάτες που έμπαιναν στο μαγαζί. Η κουζίνα είναι τόσο… ανοιχτή που όσοι κάθονταν μέσα μπορούσαν να παρακολουθήσουν όλη την παρασκευή και το στήσιμο των πιάτων. 

Το φαγητό: Το γεύμα ξεκίνησε με τα πράσινα φασολάκια Edamame, γαρνιρισμένα με χονδρό αλάτι, σόγια και φρέσκο χρένο. Ωραία λεπτομέρεια: το τσίγκινο δοχείο λειτουργούσε ως «κάδος» για την φλούδα των φασολακίων. Για ορεκτικό, ένα σουβλάκι με ψητά μανιτάρια σιτακέ, φρέσκο κρεμμύδι, σουσάμι και κινέζικο λάχανο για γαρνιτούρα. Ωραία λιχουδιά! Το Mochi basic που πήρε η Μαρία. Ένα σετ με nigiri γαρίδας, σολωμού, τσιπούρας και ομελέτας και ένα κλασικό καλιφόρνια μάκι. Ένα υπέροχο california mochi maki που «έπαιζε» με τις υφές. Από έξω τραγανά αυγά «tobiko» και ρύζι, ενδιάμεσα φύκι και η κλασική γέμιση με αβοκάντο και καβούρι· όλα ενωμένα με μια πολύ ελαφριά μαγιονέζα που σχεδόν δεν εντοπίζει το στόμα. Και ένα nigiri από χέλι στα δεξιά. Σλουρπ! Στα κυρίως τώρα: σολομός τεριγιάκι συνοδεία μαριναρισμένων αγγουριών και σάλτσας σόγιας. Τα μαριναρισμένα αγγούρια, λεπτοκομμένα και εξωτικά σε γεύση είναι μια πολύ ωραία ιδέα για καλοκαιρινή σαλάτα. Το πιάτο-αποκάλυψη: κοτόπουλο τεμπούρα με μαγιονέζα τσίλι και κινέζικο λάχανο. Η τεμπούρα αφράτη και τόσο ελαφριά που ξεχνάς ότι τρως τηγανητό. Το κοτόπουλο πεντανόστιμο και ζουμερό, με όλους τους χυμούς του. Γλυκό, δυστυχώς, δεν πήραμε· το αφήσαμε για τον απογευματινό καφέ. Αν όμως επισκεφθείτε το εν λόγω εστιατόριο δοκιμάστε την κρεμ μπριλέ με τσάι μάτσα που μου ‘μεινε απωθημένο…

Ο λογαριασμός: Περί τα 20 ευρώ το άτομο.

Επιπλέον πληροφορίες: Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 11:30 π.μ. – 10:00 μ.μ. Το μαγαζί δεν λειτουργεί Κυριακές και αργίες. Σαββατοκύριακο δύσκολα θα βρείτε τραπέζι γι’ αυτό καλό είναι να κάνετε κράτηση.

Mochi, Praterstrasse 15, 1020, Βιέννη, τηλ.: 00 43 192 51 380.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών