ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Viva M’ Boma (Βρυξέλλες)

Παλιά ήταν κρεοπωλείο και πιστό στην προϊστορία του το «Ζήτω η Γιαγιά» σερβίρει κρεομεζέδες ασυνήθιστους.

14.02.2012| Updated: 16.02.2024
Viva M’ Boma (Βρυξέλλες)

Παλιά ήταν κρεοπωλείο και πιστό στην προϊστορία του το «Ζήτω η Γιαγιά» σερβίρει κρεομεζέδες ασυνήθιστους.

Η θέση: Φιλοξενείται σε μια παλιά «triperie» του 1920, στο ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών η οποία αναγκάστηκε να κλείσει λόγω των τρελών αγελάδων. Τριπερί εις τη γαλλικήν είναι το κρεοπωλείο που ειδικεύεται στον πατσά, ποδαράκια και λοιπά ζωτικά και μη όργανα των ζώων.

Η ατμόσφαιρα: Καλοστημένο και φροντισμένο το Viva M’ Boma είναι διακοσμημένο με λευκά πλακάκια και παλιές φωτογραφίες, ενώ η κουζίνα, αλλά και η δενδροφυτεμένη πίσω αυλή, είναι ορατές από την, μάλλον στενή, σάλα.

Το φαγητό: Πιστό στην ιστορία του χώρου σερβίρει αποκλειστικά κρέας και μάλιστα από ασυνήθη μέρη του ζώου όπως μυαλά, νεφράκια, ποδαράκια, γλυκάδια, συκώτι, μάγουλα, χαρακτηριστικά δηλαδή υλικά της τοπικής κουζίνας. Ο μονοσέλιδος κατάλογος είναι λιτός και περιεκτικός και συμπληρώνεται από τον κλασικό περιφερόμενο μαυροπίνακα (ardoise) με τα πιάτα της ημέρας. Τόσο ο κατάλογος όσο και η ardoise δεν περιλαμβάνουν κανένα απολύτως θαλασσινό αλλά αντιθέτως θυμίζουν περισσότερο μελέτη ανατομίας των χοιρινών και των βοοειδών. Δοκιμάστε μάγουλο (joue de boeuf) το οποίο σιγοψήνεται ολόκληρο, με το λίπος του, επί μακρόν στο φούρνο.

Ο λογαριασμός: Περίπου 70 ευρώ κατ’ άτομο, ποσό αντίστοιχο της ποιότητας αλλά και της, πραγματικά οικογενειακής, εξυπηρέτησης του καταστήματος.

Η κάβα: Τα προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά της λίστας προέρχονται κυρίως από τη Γαλλία αλλά και από το «νέο κόσμο».

Επιπλέον πληροφορίες: «Viva M’ Boma» σημαίνει «Ζήτω η γιαγιά» στα Βρυξελλιώτικα. Εκτός από τα εντόσθια έχει καλά γλυκά από τα οποία δοκίμασα ένα εξαιρετικό blanc manger με κλασικά μπισκότα speculoos και μπόλικη σος φραμπουάζ ενώ χρειάστηκε μεγάλη αυτοσυγκράτηση για να μην παραγγείλω και παγωτό με καραμελωμένα μήλα.

Viva M’ Boma, 17 Rue de Flandre (Vlaamsesteenweg), 1000 Βρυξέλλες, Βέλγιο, τηλ.: +32-2512.15.93.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών