ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σπύρος και Βασίλης

Coq au vin α λα ελληνικά.

12.01.2015| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Σπύρος και Βασίλης

Coq au vin α λα ελληνικά.

Η θέση: Τα δυο αδέλφια άνοιξαν το «Σπύρος & Βασίλης» στο Κολωνάκι, το 1974, κι από τότε το εστιατόριο στέκει ακμαίο στο ίδιο μέρος, πίσω από την αμερικανική πρεσβεία. Δέκα μόλις λεπτά περπάτημα από την στάση του μετρό Μέγαρο Μουσικής.

Η ατμόσφαιρα: Ολα αυτά τα χρόνια οι ιδιοκτήτες, κρατούν ψηλά τον πήχη της ποιότητας, με προσήλωση στο πνεύμα της γαλλικής κουζίνας, στο οποίο συνταιριάζει απόλυτα και η διακόσμηση του μαγαζιού. Ζεστός, κλασικός, σοφιστικέ χώρος, με χαμηλό ειδυλλιακό φωτισμό και βαριά ξύλινα έπιπλα. Στο «Σπύρος & Βασίλης» προσφέρουν μια μικρή τελετουργία στους πελάτες τους, διαθέτουν εξαιρετικό σέρβις, διακριτικό και έμπειρο, και μια κουζίνα με πολύ καλές πρώτες ύλες και σημείο αναφοράς τα φιλέτα και τις γαλλικές σάλτσες που τα συνοδεύουν.


Το φαγητό: Ξεκινώντας, εντυπωσιαστήκαμε από το συκωτάκι στο τηγάνι, με σκόρδο και κρασί, που, αν και τόσο απλό, ήταν πεντανόστιμο. Το ίδιο και τα σαλιγκάρια με σκόρδο, βούτυρο, μαϊντανό και εστραγκόν, ένα υπέροχο πιάτο της γαλλικής κουζίνας άρτια εκτελεσμένο. Είχε προηγηθεί μια χορταστική πράσινη σαλάτα με μοσχαρίσια φιλετάκια και ζεστό κατσικίσιο τυρί, συνοδεία καλού και επώνυμου χύμα κόκκινου κρασιού, με βάση το Αγιωργίτικο – τα περισσότερα εστιατόρια προσαρμόζονται στις απαιτήσεις των καιρών.

Τα κύρια πιάτα που επιλέξαμε, το σατομπριάν, το οποίο συνοδευόταν από απίθανες τηγανητές πατάτες και σος μπεαρνέζ, και ο κόκορας κρασάτος -αυθεντικό coq au vin-, ήταν άριστα. Κλείσαμε το δείπνο με σουφλέ σοκολάτας και συμφωνήσαμε στην επόμενη επίσκεψή μας να δοκιμάσουμε τα φημισμένα βατραχοπόδαρα. Δεν είναι τυχαίο ότι το εστιατόριο έχει φανατικούς πελάτες, τους οποίους μάλιστα εμπλουτίζει με νεότερες ηλικίες. Δεν είναι το μαγαζί της κάθε μέρας, αλλά αποτελεί πια κλασική επιλογή που… τα αξίζει τα λεφτά της όταν αποφασίσεις να το επισκεφτείς.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 40 – 45 ευρώ κατά άτομο.

Η κάβα: Διαθέτει πάνω από 100 ετικέτες εξαιρετικών ελληνικών και γαλλικών κρασιών καθώς και αξιόλογα house wines.

Επιπλέον πληροφορίες: Το parking στην ευρύτερη περιοχή είναι άλλοτε δύσκολη κι άλλοτε εύκολη υπόθεση. Στο «Σπύρος & Βασίλης» σας περιμένουν καθημερινά 20.00 μ.μ. – 01.00 π.μ. εκτός Κυριακής που είναι κλειστά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών