ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Hünkar (Κωνσταντινούπολη)

Πολίτικη κουζίνα, πλούσια σε βούτυρο και αρώματα και το καλύτερο καϊμάκι εκμέκ, φυσικά στην Πόλη.

28.03.2011| Updated: 16.02.2024
Hünkar (Κωνσταντινούπολη)

Πολίτικη κουζίνα, πλούσια σε βούτυρο και αρώματα και το καλύτερο καϊμάκι εκμέκ, φυσικά στην Πόλη.

Η θέση: Στην ακριβή συνοικία Nişantaşı στην Κωσταντινούπολη και επίσης στο Etiler το οποίο επιβλέπει ο αδελφός του Feridun.

Η ατμόσφαιρα: Κλασικό μαγέρικο, καταλαμβάνει έναν ελαφρώς ημιϋπόγειο χώρο σε μια πολυτελή νεόδμητη πολυκατοικία που πήρε τη θέση του παλαιού, δίπατου καταστήματος το 2010. Σε αυτή δεσπόζει η γεμάτη λαδερά και μαγειρευτά βιτρίνα η οποία αν μη τι άλλο χορταίνει το μάτι.

Το φαγητό: Ο ιδιαίτερα συμπαθής ιδιοκτήτης-σεφ Feridun, επενέβη διακριτικά στην οθωμανική (ή εάν θέλετε «πολίτικη») κουζίνα, λειτουργώντας όμως πάντα στα πλαίσια αυτής μειώνοντας το βούτυρο και εισάγοντας μικρές αλλά σημαντικές καινοτομίες όπως η «πίτα» στην οποία ο γαύρος τυλίγει σαν σφολιάτα το αρωματικό πιλάφι. Δοκιμάστε το «πούφ μπουρέκ» που θυμίζει κρητικό σκαλτσούνι στο οποίο ξέχασε να βάλει κανείς τυρί (έχει ελάχιστο) και οπωσδήποτε αρνίσιο «κεμπάπ μπεγεντί» όπου το ψιλοκομμένο καλομαγειρεμένο αρνί αναπαύεται στο περίφημο μπεγεντί (πουρές μελιτζάνας) που είναι και το σήμα καταταθέν του οινομαγειρείου.

Ο λογαριασμός: Η λυπητερή, με την απαραίτητη ποσότητα Efes Pilsen δύσκολα θα ξεπεράσει τα 50 Ευρώ, ποσό βέβαια υψηλό για την Πόλη.

Η κάβα: Δεν είναι άξια λόγου αφού οι γείτονες δεν έχουν ακόμη διαπρέψει ως οινοποιοί. Απολαύστε τη δροσερή και εξαιρετική ντόπια μπίρα Efes Pilsen που ταιριάζει καλύτερα με το συγκεκριμένο fare.

Επιπλέον πληροφορίες: Εάν βρεθείτε στην Πόλη σε καλή εποχή για το καϊμάκι (το καλοκαίρι δεν αντέχει) δεν πρέπει να φύγετε πριν δοκιμάσετε το καϊμάκι buffala του Hünkar. Εναλλακτικά πάνω σε εκμέκ, σε Kemal Pasha (σιροπιαστό γλυκό από το ομώνυμο προάστειο της Μπούρσας που φτιάχνεται από σιμιγδάλι και τυρί) ή σε γλυκό κυδώνι.

Hünkar, Mim Kemal Öke Cad. No 21, Nişantaşi, Κωνσταντινούπολη, τηλ. +90 212 2254665, fax. +90 212 291 7292, www.hunkar1950.com

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών