ΕΞΟΔΟΣ

Bocas Meze: Τσιπουράδικο και tapas bar στην ίδια αυλή

Δοκιμάσαμε τους μεζέδες του Μίλτου Αρμένη σε έναν νέο χώρο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

13.07.2021
Φωτογραφίες: Άλεξ Γρυμάνης
Bocas Meze: Τσιπουράδικο και tapas bar στην ίδια αυλή

Με έμπνευση από τα βολιώτικα τσιπουράδικα και τα tapas bar ο Μίλτος Αρμένης παρουσιάζει την δικιά του ερμηνεία σ’ αυτό που λέμε μεζέ, σε μια αυλή με χαλαρή ατμόσφαιρα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί, κάτω από τα πολύχρωμα κρεμαστά φώτα, τα τραπέζια στρώνονται με πλαστικά, λουλουδάτα τραπεζομάντηλα, και γρήγορα γεμίζουν με value for money πιατάκια τα όποια φανερώνουν, το καθένα με τον τρόπο του, την διπλή καταγωγή του σεφ από την Κέρκυρα και την Ισπανία.

Σύντομο και λακωνικό το μενού περιλαμβάνει από τορτίγια ημέρας και patatas bravas μέχρι σαρδέλες στιφάδο, φασόλια χάντρες με τσορίθο ή ribeye παστιτσάδα με λεπτές κορδέλες τηγανητού πράσου και φρεσκοφτιαγμένο, σπιτικό χαρουπόψωμο.

Σε ρετρό σκαλιστά σερβίτσια, μέσα από φοντανιέρες, τηγανάκια και μίνι γάστρες δοκιμάσαμε τη δροσερή και καπνιστή μελιτζάνα με λίγο γιαούρτι, καφέ, φουντούκια και λάδι μαϊντανού, μια ευχάριστη πράσινη σαλάτα που συνδύαζε ψητά ροδάκινα με ρέγγα αλλά και μια φρέσκια εκδοχή του καπνιστού τσίρου -καψαλισμένο, με ψιλοκομμένη ντομάτα και σάλτσα σαβόρο. Η surf & turf επιλογή που μας τράβηξε την προσοχή -γαρδούμπες γαρίδας, τυλιγμένες με μπόλια και εντεράκι- ήρθε πάνω σε γιαούρτι μυρωδικών και, παρόλο που σαν ιδέα μας φάνηκε ενδιαφέρουσα, θα θέλαμε σίγουρα τις γαρίδες πιο ζουμερές.

Με μεγαλύτερη παρέα μπορείς να δοκιμάσεις την paella (για 4 ή 6 άτομα). Πολλά απ’ τα τραπέζια γύρω μας τιμούσαν τον πύργο παγωμένης μπίρας, μια ειδική συσκευή η οποία έρχεται στο τραπέζι σου και κρατάει τη μπίρα δροσερή, ενώ κάθε μέλος της παρέας μπορεί να σερβίρεται μόνο του, ακριβως την ποσότητα που θέλει. Μάθαμε επίσης πως παραγγέλνοντας φιάλη κρασιού, ούζου ή τσίπουρου «με μεζέ», πιάτα ημέρας-έκπληξη έρχονταν να συνοδεύσουν το αλκοόλ, στην ίδια λογική με αυτή του τσιπουράδικου.

Πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα, εθιστικά και ανέλπιστα ανάλαφρα ήταν τα τσούρος με σοκολάτα στο τέλος.

Bocas Meze

Προύσσης 13, Ν. Φιλαδέλφεια
  • Τηλέφωνο: 210-25.80.908
  • Website: @bocas.meze
  • Κόστος: 15-20 ευρώ/άτομο

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών