ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπιφτέκια μοσχαρίσια ζυμωμένα με κρασί και ρίγανηΜπιφτέκια μοσχαρίσια ζυμωμένα με κρασί και ρίγανη
35' προετοιμασία
8' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 43'

Υλικά

Τεμάχια: 6

Για τα μπιφτέκια

Για τα κρεμμύδια

Διαδικασία

Μπιφτέκια

  1. Για να φτιάξουμε τα εξωτικά μπιφτέκια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει.
  2. Πλάθουμε σε 6 μέτρια στρογγυλά μπιφτέκια.

Σάλτσα

  1. Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια με 2 κουτ. νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, με κλειστό το καπάκι, μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε το μέλι και το ξίδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.

Ψήσιμο

  1. Λαδώνουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Η δοκιμή μας

  1. Ψήσαμε τα μπιφτέκια σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 4 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
  2. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια σε πιατέλα και τα συνοδεύουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και, αν θέλουμε, με φέτες ανανά ψημένες στη σχάρα για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Άρθρα και Συνταγές με Ανανάς

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών