25'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τη «γέμιση» με συκωτάκια κοτόπουλου κρασάτα και λαδοτύρι Ζακύνθου, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τα ψίχουλα σε ένα ρηχό μικρό ταψάκι και τα ψήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε κατά μέρος.
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, όταν κάψει, σοτάρουμε τα συκωτάκια (κοτόπουλου και γαλοπούλας) για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην προλαβαίνουν να βγάλουν τα υγρά τους, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει. Τέλος, ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1/2 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
- Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει ωραία το φαγητό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κουκουνάρι και τα ψίχουλα, ανακατεύουμε, σκορπίζουμε το τυρί και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.