Με αφορμή το μεγάλο αφιέρωμα του κυριακάτικου Γαστρονόμου στο κρητικό Πάσχα, η Ιφιγένεια Βιρβιδάκη ανασύρει γευστικές μνήμες από τα παιδικά της χρόνια.
Αν το άνοιγμα του Τριωδίου είναι τυπικά η αρχή της Αποκριάς, η Τσικνοπέμπτη είναι εκείνη που με τις μυρωδιές της απλώνει στον αέρα το μήνυμα της γενικευμένης κρεοφαγίας των ημερών.
Εμένα μου αρέσει να μαγειρεύω και να μου μαγειρεύουν, να αισθάνομαι ότι η βάσανος της αγάπης πέρασε από μαχαίρια ακονισμένα και κατσαρόλες που αχνίζουν.
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 λειτουργεί στον Ορχομενό το ιχθυοτροφείο του Πέτρου Δήμου. Ιχθυοτροφείο τρόπος του λέγειν, καθώς οι πέστροφές του μεγαλώνουν στα νερά του Μέλανα ποταμού.
Στο ρεπορτάζ του τεύχους 113 του Γαστρονόμου, «Τα φυστίκια της κ.Κυπραίου» και στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας www.gastronomos.gr με τον τίτλο «Φυστίκι Αιγίνης», υπάρχουν δυστυχώς …