Η κρεοφαγία της Αποκριάς
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΘΙΜΩΝ

Η κρεοφαγία της Αποκριάς

Αν το άνοιγμα του Τριωδίου είναι τυπικά η αρχή της Αποκριάς, η Τσικνοπέμπτη είναι εκείνη που με τις μυρωδιές της απλώνει στον αέρα το μήνυμα της γενικευμένης κρεοφαγίας των ημερών.

Μαγειρική με συναίσθημα

Μαγειρική με συναίσθημα

Εμένα μου αρέσει να μαγειρεύω και να μου μαγειρεύουν, να αισθάνομαι ότι η βάσανος της αγάπης πέρασε από μαχαίρια ακονισμένα και κατσαρόλες που αχνίζουν.

Πέστροφεs Ορχομενού

Πέστροφεs Ορχομενού

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 λειτουργεί στον Ορχομενό το ιχθυοτροφείο του Πέτρου Δήμου. Ιχθυοτροφείο τρόπος του λέγειν, καθώς οι πέστροφές του μεγαλώνουν στα νερά του Μέλανα ποταμού.

Μυκονιάτικεs γεύσειs εν πλω

Μυκονιάτικεs γεύσειs εν πλω

Τοπική γαστρονομία με το πλοίο της γραμμής! Κάτι νέο, άκρως ελληνικό, ξεκίνησε από έναν παθιασμένο «εθελοντή».

Βαφτίzονταs φιλέτο τον κατιμά

Βαφτίzονταs φιλέτο τον κατιμά

Κανένα ηθικά παραγόμενο βρώσιμο υλικό δεν είναι ντροπή. Αρκεί να ακούγεται καθαρά τ’ όνομά του, να είναι σαφής η καταγωγή και η διαδρομή του.

Η αλήθεια για τα φυστίκια Αιγίνης

Η αλήθεια για τα φυστίκια Αιγίνης

Στο ρεπορτάζ του τεύχους 113 του Γαστρονόμου, «Τα φυστίκια της κ.Κυπραίου» και στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας www.gastronomos.gr με τον τίτλο «Φυστίκι Αιγίνης», υπάρχουν δυστυχώς …

Γιαννιώτ’κο γάλα

Γιαννιώτ’κο γάλα

Εξαίσια γαλακτοκομικά από μια ομάδα Ιωαννιτών κτηνοτρόφων που αποφάσισαν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών