Ποιοτικές πρώτες ύλες, καλά ψησίματα και νόστιμα μαγειρέματα στο ψαροεστιατόριο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και του Μανώλη Παπαδάκη.
Η θέση: Στη Φωκυλίδου, έναν ήσυχο κολωνακιώτικο δρόμο, πάνω από την Αναγνωστοπούλου, στο σημείο ακριβώς που κάνει γωνία με τη Βουκουρεστίου.
Η ατμόσφαιρα: Αν ο καιρός είναι καλός, θα ριλαξάρετε στο ήσυχο πεζοδρόμιο, σε ξύλινα τραπέζια παστέλ χρώματος. Ο εσωτερικός χώρος, πάλι, ακόμη και τους κρύους μήνες δημιουργεί… καλοκαιρία, με πολύ ανοιχτά, χαρούμενα χρώματα στους τοίχους και λουλούδια στα βάζα.
Το φαγητό: Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά μην προσπεράσετε τις λαχταριστές μακαρονάδες με όστρακα, αχινούς, κωλοχτύπες, γαρίδες κ.ά., τα εξαίσια ριζότο ή τα γιουβετσάκια με θαλασσινά φρούτα. Κλασικό το χταπόδι με μέλι.
Ο λογαριασμός: Αναλόγως με το αν θα επιλέξετε μια φαρδιά πλατιά ψαρούκλα ή μια σπαγγετάδα φτιαγμένη με μαεστρία, υπολογίστε από 30 έως 60 € το άτομο χωρίς τα ποτά.
Η κάβα: Φροντισμένη λίστα κρασιών, με περίπου 50 ελληνικές ετικέτες, αλλά και επιλεγμένα vintage ουίσκι, παλαιωμένες γκράπες, κονιάκ και σπιτικά λικέρ για το τέλος.
Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής, μεσημέρι-βράδυ. Αν δυσκολευτείτε, υπάρχει ιδιωτικό πάρκινγκ ακριβώς στον επάνω δρόμο.