ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Kenshō Ornos: Η Μυκονιάτικη εκδοχή του fine dining

Στο εστιατόριο του Kenshō Ornos στη Μύκονο, ο ταλαντούχος chef Ιπποκράτης Αναγνωστέλης προτείνει πιάτα σε σύγχρονο ελληνικό ύφος, ενσωματώνοντας με αριστοτεχνικό τρόπο στοιχεία από τη διεθνή γαστρονομία.

14.08.2023
Kenshō Ornos: Η Μυκονιάτικη εκδοχή του fine dining

Το γαστρονομικό μενού που επιμελείται ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης με τη συνδρομή της work chef Κωνσταντίνας Παναγιωτοπούλου, έχει σημείο αναφοράς τη Μυκονιάτικη παράδοση, τις αυθεντικές, πατροπαράδοτες γεύσεις που κάθε Μυκονιάτης γνωρίζει. Η τυροβολιά, η κρεμμυδόπιτα, το Μυκονιάτικο λουκάνικο, όλα έχουν τη θέση τους σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στις γεύσεις. Για την ακρίβεια είναι η αφετηρία του.

Ξεκινώντας από την παράδοση, τις μνήμες, τα αρώματα και τις εικόνες της Μυκόνου, ο Ιπποκράτης μας καλεί σε μια περιήγηση στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας, χρησιμοποιώντας με ευχέρεια σύγχρονες τεχνικές και ιδέες που αλλάζουν τα δεδομένα.

Τα πιάτα του γαστρονομικού μενού στο εστιατόριο του Kenshō Ornos μιλούν μια γλώσσα τόσο οικεία σε όλους τους Έλληνες και ταυτόχρονα τόσο γοητευτική σε όλους τους ξένους επισκέπτες του νησιού. Ντοματοκεφτέδες, ροζέτες γαρίδες σαγανάκι και λουκάνικο με λευκά φασόλια. Όλες είναι γεύσεις που στην Ελλάδα τις γνωρίζουμε καλά, αυτή τη φορά όμως τις συναντάμε σε μια νέα εκδοχή. Τα λευκά φασόλια που ντύνουν τη δυνατή γεύση του Μυκονιάτικου λουκάνικου είναι σε μορφή αφρού, ενώ η φέτα στις γαρίδες σαγανάκι σε μορφή κρέμας.

Ακόμα πιο ανατρεπτική και ενδιαφέρουσα η προσέγγιση της κλασικής κρεμμυδόπιτας, ίσως του πιο αναγνωρίσιμου και χαρακτηριστικού πιάτου της Μυκόνου. Στο Kenshō Ornos η κρεμμυδόπιτα γίνεται με φρέσκα κρεμμυδάκια, μια διάφανη consommé και με την παραδοσιακή τυροβολιά Μυκόνου να ολοκληρώνει το σύνολο. Ένα πιάτο που ξεκινά από την άνυδρη γη των Κυκλάδων, κάνει το γύρω της Ευρώπης με τις εξαιρετικές τεχνικές του και καταλήγει και πάλι στην αυθεντική Μύκονο των απλών – αλλά τόσο δυνατών – γεύσεων. Το ίδιο ακριβώς «ταξίδι» κάνουν πολλά ακόμα πιάτα του γαστρονομικού μενού, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ίσως αυτό του επιδορπίου «Ελαιόλαδο – Σοκολάτα». Ένα αληθινά εμπνευσμένο πιάτο που συνδυάζει την κρέμα λευκής σοκολάτας και την πραλίνα με το λάδι ελιάς.

Το δείπνο στο εστιατόριο του Kenshō Ornos είναι μια πραγματική «gastrocomfort» εμπειρία. Το μενού που λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στο οικείο και το πρωτοποριακό, το απλό και το σύνθετο, αλλά και ο μοναδικός χώρος του εστιατορίου, συμπυκνώνουν την ουσία της Μυκονιάτικης ταξιδιωτικής εμπειρίας. Το υπερυψωμένο deck όπου βρίσκεται το εστιατόριο ακολουθεί σχεδιαστικά την κεντρική φιλοσοφία του ξενοδοχείου και έχει εξαιρετική θέα σε ολόκληρη την πλαγιά και την παραλία του Ορνού. Ένα περιβάλλον που – όπως και ολόκληρο το Kenshō Ornos – χαρακτηρίζεται από την υψηλή αισθητική και μια αίσθηση ουσιαστικής πολυτέλειας, ανόθευτης από στοιχεία εντυπωσιασμού.

Οι γεύσεις, το interior design, ολόκληρη η αίσθηση που αφήνει στον επισκέπτη η εμπειρία ενός δείπνου εδώ, είναι αυτή της πραγματικής πολυτέλειας. Μια γαστρονομική πρόταση που επικεντρώνει στην ουσία και αναδεικνύει την αυθεντικότητα. Κλείνοντας να σημειώσουμε πως σίγουρα μία από τις καλύτερες ώρες να επισκεφθεί κανείς το υπέροχο deck του εστιατορίου στο Kenshō Ornos είναι λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα.

Info:
kenshomykonos.com
T/ 2289078788

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών