ΕΞΟΔΟΣ

Ο Δήμος Σαμουράκης «σπέρνει» ένα νέο εστιατόριο στα Ιλίσια

Θα λέγεται Seeds και θα το γνωρίσουμε σε λίγο καιρό σε έναν... γνώριμο χώρο στην οδό Ουμπλιανής.

01.09.2022| Updated: 21.09.2022
Ο Δήμος Σαμουράκης «σπέρνει» ένα νέο εστιατόριο στα Ιλίσια

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε αρκετούς μάγειρες να ανοίγουν τα δικά τους εστιατόρια, μπαίνοντας στον χώρο του επιχειρείν. Τώρα στην ομάδα των σεφ-ιδιοκτητών μπαίνει κι ο Δήμος Σαμουράκης, την κουζίνα του οποίου έχουμε δοκιμάσει μεταξύ άλλων στο 2Μαζί στο Σύνταγμα και στη γαστροπάμπ 7 Food Sins στην Πλάκα, αλλά και στο La Maison στη Σαντορίνη, με το οποίο συνεργάζεται εδώ και χρόνια − φέτος στο ίδιο νησί ανέλαβε και το Ι Frati. Μαζί με τον φίλο του Αλέξανδρο Μπελλώνια πήραν τον χώρο στη γωνία Ουμπλιανής και Διοχάρους στα Ιλίσια όπου πρωτογνωρίσαμε το CTC, και ξεκίνησαν σιγά σιγά να στήνουν το Seeds. Όπως εξηγεί ο σεφ, το όνομα σημαίνει μεν «σπόροι», αλλά είναι, παρότι δεν το πιάνεις με την πρώτη, κι ένα παιχνίδι με το see (βλέπω) και κατ’ επέκταση την όραση, το όραμα, και με τα αρχικά του ονόματός του: ds για Δήμος Σαμουράκης.

Tο νέο εστιατόριο, όπως τα υπολογίζουν, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου. Η κουζίνα, που θα είναι walk-in, με το μαγειρικό team να αναλαμβάνει και το σερβίρισμα, θα κινείται ελεύθερα σε σύγχρονα μονοπάτια. «Θέλω να μαγειρεύω αυτό που μου αρέσει χωρίς περιορισμούς», λέει ο εμπνευστής του, που θα προτείνει τρία μενού dégustation (ένα μικρό, ένα μεγαλύτερο κι ένα χορτοφαγικό), δίνοντας όμως την δυνατότητα σε όποιον το προτιμάει να διαλέξει από τον κατάλογο, φτιάχνοντας το δικό του σετ. Τα πιάτα, όπως σημειώνει, θα βασίζονται σε πρώτες ύλες από ντόπιους προμηθευτές με τους οποίους μοιράζονται τις ίδιες περιβαλλοντικές αξίες, ενώ σχεδιάζουν κάποια στιγμή στο μέλλον να αποκτήσουν και ένα δικό τους μποστάνι με φρούτα, λαχανικά και μυρωδικά. Seeds είναι, θέλει και το χωράφι του.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών