ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1920

Απολαύσαμε δροσιά και νοστιμότατους μεζέδες στην καταπράσινη αυλή της ιστορικής μπιραρίας του Χαλανδρίου.

11.09.2014| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
1920

Απολαύσαμε δροσιά και νοστιμότατους μεζέδες στην καταπράσινη αυλή της ιστορικής μπιραρίας του Χαλανδρίου.

Η θέση: Στο δρόμο που ενώνει το Χαλάνδρι με την Αγία Παρασκευή, μόλις 50 μ. από το μετρό «Αγία Παρασκευή».

Η ατμόσφαιρα: Η µπιραρία του Χαλανδρίου στεγάζεται σ’ ένα πανέµορφο διατηρητέο, τυπικό δείγµα προαστιακής αρχιτεκτονικής του ’20. Το µεγάλο της ατού είναι ένας τεράστιος καταπράσινος κήπος, που, εκτός από δροσιά, προσφέρει και την ιδιωτικότητα που επιδιώκει κανείς σε µια έξοδό του.


Το φαγητό: Πλάι στα τυπικά πιάτα που συναντά κανείς σε µια µπιραρία -ποικιλίες κρεάτων, πλατό αλλαντικών και τυριών- υπάρχουν ιδιαίτερες πινελιές, όπως βραζιλιάνικη πικάνια (το καλύτερο κοµµάτι του µοσχαριού), κεµπάπ από βουβαλίσιο κρέας, πένες και ριζότο. Εµείς ξεκινήσαµε µε «εξωτική» σαλάτα µε µεσκλάν, κοµµατάκια ανανά και ξινόµηλου και µια διακριτική σάλτσα γλυκού τσίλι, αγιορείτικη µελιτζάνα µε ντοµάτα, φέτα και διακριτικότατο σκορδάκι, και χαλούµι σχάρας. Από τα κύρια πήραµε την ποικιλία κρεάτων (αφράτο µπιφτεκάκι, ζουµερό φιλέτο κοτόπουλου και χοιρινό µπριζολάκι µε φρέσκες τηγανητές πατάτες και πιτούλες) και το σουβλάκι «1920» µε χοιρινό φιλέτο, που έρχεται αρωµατικό και ωραιότατα µαριναρισµένο σε µια όρθια σούβλα. Μια τάρτα πραλίνας και ένα µιλφέιγ από ρυζόφυλλο µε κρέµα τυριού και σάλτσα φρέσκιας φράουλας ήταν το πιο γλυκό φινάλε.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 20 – 25 € / άτοµο.

Η κάβα: Ξανθιές, σκούρες, πικρές, κόκκινες, γλυκές, ο κατάλογος έχει µεγάλη ποικιλία, περίπου 30 ετικέτες σε μπίρες. Φυσικά υπάρχει και η εναλλακτική του κρασιού, με δέκα ετικέτες σε λευκά και άλλες τόσες ερυθρά από τον ελληνικό αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 18.00, ενώ την Κυριακή είναι ανοιχτά από το πρωί. Μπορείτε να σταθμεύσετε εύκολα στους γύρω δρόμους.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών