ΜΑΓΑΖΙΑ

Afternoon tea στο Αμαρυλλίς

Πρωτολειτούργησε το 1993 και πήρε την ονομασία της από την ομώνυμη βίλα του Δροσίνη που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κατάστημα. Η σημερινή ιδιοκτήτρια, Λίλλυ …

09.11.2017| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Afternoon tea στο Αμαρυλλίς

Πρωτολειτούργησε το 1993 και πήρε την ονομασία της από την ομώνυμη βίλα του Δροσίνη που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κατάστημα. Η σημερινή ιδιοκτήτρια, Λίλλυ Γαλλή, μια κομψή και ευγενέστατη οικοδέσποινα, έχει το μαγαζί της συγυρισμένο και παστρικό σαν φιλόξενο σπιτικό. Εδώ θα πάρετε ένα από τα λίγα afternoon teas που σερβίρονται στην πόλη, με τη σωστή εγγλέζικη ιεροτελεστία μαζί με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά σνακ. Ο λόγος όμως που σταματάω συχνά πυκνά με αλάρμ ακριβώς απέξω είναι για να πάρω γλυκά για το σπίτι ή για κέρασμα. Στις βιτρίνες φιγουράρουν από New York cheesecake, μηλόπιτα apple crumble και lemon pie μέχρι Victoria sponge cake με μαρμελάδα βερίκοκο, μπανόφι και πάβλοβα με κρέμα μασκαρπόνε και φρούτα εποχής. Όλα παρασκευασμένα στο μαγαζί με δικές τους, χιλιοτεσταρισμένες συνταγές.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών