ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Agora Select

Μερίδες τεράστιες και μενού... επικό.

15.07.2015| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Ολυμπία Ορνεράκη
Agora Select

Μερίδες τεράστιες και μενού… επικό.

Η θέση: Βρίσκεται πίσω ακριβώς από το ξενοδοχείο Χίλτον. Πέντε λεπτά περπάτημα από την στάση του Μετρό «Ευαγγελισμός».

Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος είναι άνετος, ζεστός και με μια μεγάλη τζαμαρία που προσφέρει θέα σε άφθονο πράσινο. Πήγαμε ένα σαββατιάτικο μεσημέρι και δεν έπεφτε καρφίτσα.


Το φαγητό: Η μοσχαρίσια πικάνια που ήρθε στο τραπέζι ήταν αρκετή για δύο, ίσως και τρία άτομα, σίγουρα υπερβολική για ένα, αλλά αυτή η γενναιοδωρία χαρακτηρίζει όλα τα πιάτα του Agora Select. Ανοίγοντας τον κατάλογο, συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να αφιερώσουμε αρκετή ώρα στην ανάγνωσή του. Πάρα πολλές επιλογές! Διαλέξαμε από τα πιάτα ημέρας -επιπλέον του μενού- μια κασερόπιτα σε φύλλο καταϊφιού και το αχνιστό σταμναγκάθι με τοματούλα και κατίκι. Η κασερόπιτα ήταν πολύ καλή και τραγανή, δεν άφηνε την αίσθηση της λιπαρότητας, παρόλο που το κασέρι είναι ένα εξαιρετικά λιπαρό τυρί. Εξίσου νόστιμο και το σταμναγκάθι, με το κατίκι να έχει λιώσει στο τηγανάκι στο οποίο σερβιρίστηκε και να έχει φτιάξει μια πολύ ωραία κρέμα. Από τα κύρια διαλέξαμε το συκώτι στο τηγάνι, συνοδευμένο από ρύζι μπασμάτι, και την πικάνια. Το συκωτάκι ήταν ένα πιάτο πολύ απλό, μάλλον αδιάφορο, αλλά η πικάνια νόστιμη και άψογα ψημένη, ακριβώς όπως τη ζητήσαμε. Φεύγοντας κρατήσαμε ότι το Agora Select έχει μερίδες… γίγαντες -αν είστε δύο, πρέπει δηλαδή να παραγγείλετε για ένα άτομο- και τιμές εξαιρετικά λογικές. Μια καλή επιλογή για όλες τις ώρες, σε έναν άνετο και χαλαρό χώρο.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 20 – 25 € το άτομο.

Η κάβα: Είναι αυστηρά προσανατολισμένη στον ελληνικό αμπελώνα και περιλαμβάνει γύρω στις 50 διαφορετικές ετικέτες από λευκούς, ροζέ και κόκκινους οίνους.

Επιπλέον πληροφορίες: Η πληθωρική κουζίνα του Agora Select σας περιμένει Δευτέρα με Κυριακή από τις 10.00 π.μ. έως τις 02.00 π.μ. Η στάθμευση είναι δύσκολη στην περιοχή αλλά απέναντι ακριβώς υπάρχει ιδιωτικός χώρος όπου μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT