ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αλάνα: Νόστιμο, σωστά μαγειρεμένο και ευπαρουσίαστο φαγητό

Καλό φαγητό σε μια φροντισμένη, δροσερή αυλή στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

31.05.2017| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Έφη Παρούτσα
Αλάνα: Νόστιμο, σωστά μαγειρεμένο και ευπαρουσίαστο φαγητό

Καλό φαγητό σε μια φροντισμένη, δροσερή αυλή στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Η θέση: Στην παλιά πόλη, κοντά στο πάρκινγκ του λιμανιού, εκεί που τελειώνει το πλακόστρωτο.

Η ατμόσφαιρα: Art de la table που αρμόζει σε ένα νησιώτικο θερινό εστιατόριο, με κεραμικά πιάτα και ποτήρια, λευκοστρωμένα λινάρια στο τραπέζι, φροντισμένα δέντρα και λουλούδια σε γλαστράκια. Νωρίς το απόγευμα, ο χώρος αποπνέει μια φρέσκια ηρεμία, που ανοίγει την όρεξη και φτιάχνει τη διάθεση.

Το φαγητό: Στον κατάλογο υπάρχουν σημάνσεις για τα πιάτα που δεν περιέχουν γλουτένη και όσα είναι κατάλληλα για χορτοφάγους. Αν και η ταυτότητα της κουζίνας τους δεν είναι ξεκάθαρη, ό,τι επιλέξαμε ήταν νόστιμο, σωστά μαγειρεμένο και ευπαρουσίαστο. Αν πρέπει να βάλουμε ταμπέλα στο μενού θα λέγαμε πως έχει μεσογειακή βάση με πολλά κρητικά στοιχεία, παραδοσιακές συνταγές. Δοκιμάσαμε ψητή φέτα σε κρούστα δημητριακών, με σάλτσα από μαριναρισμένα σύκα, ντολμαδάκια με σάλτσα αυγολέμονο, σιουφιχτά αλλά και γαρίδες τεμπούρα, πιάτο βαρόμετρο για να δει κανείς την επιδεξιότητα του μάγειρα στο τηγάνισμα. Αξίζει να δοκιμάσετε το καρπάτσιο με αγκινάρες τουρσί και χοντρό αλάτι, από μοσχάρια του νησιού και την ταραμοσαλάτα με μελάνι χταποδιού. Νόστιμο ψωμί, από καλό φούρνο.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο.

Η κάβα: Κρητικός και ελληνικός αμπελώνες, με τίμια τιμολόγηση.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 12.00- 00.00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT