ΜΑΓΑΖΙΑ

Antica Gelateria di Roma

Τριήμερο στο Ναύπλιο (μέρος β΄)

28.09.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Antica Gelateria di Roma

Γνωστός και ως ο «Ιταλός» του Ναυπλίου. Αν έχετε περάσει από εδώ, σίγουρα θα έχετε γευτεί το φουντούκι. Αναζητήστε τις βέρες ιταλικές γεύσεις, όπως τα Zuppa Inglese (κρέμα, παντεσπάνι και ιταλικό λικέρ Alchermes) και Cassata siciliana (κρέμα με κομμάτια φρούτων) και τα σορμπέ (στο διπλανό ψυγείο), όπως τη σοκολάτα με τσίλι, που στην αρχή μοιάζει αθώα στο στόμα, για να προσφέρει στη συνέχεια σχεδόν ύπουλα ένα γλυκό κάψιμο. Στην Gelateria βρίσκουμε επίσης και semifreddo γλυκάκια – tiramisu, cassata siciliana, φέτες πανετόνε γεμισμένες με παγωτό και πανακότα. Αν σας αρέσει ο καφές, ζητήστε να σας φτιάξουν ένα «granita di caffe con panna» («σφηνάκι» γρανίτας εσπρέσο με φρεσκοχτυπημένη σαντιγί) παρέα μ’ ένα cantuccini (τα ιταλικά μπισκοτάκια), μια πραγματική μίνι απόλαυση.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT