ΜΑΓΑΖΙΑ

Arsenis Delicatessen: βιολογικά, παριανά και άλλα

Στο Arsenis Delicatessen η ντόπια μαναβική συναντιέται με διαλεχτά ελληνικά αγαθά.

27.07.2016| Updated: 25.06.2021
Arsenis Delicatessen: βιολογικά, παριανά και άλλα

Στο Arsenis Delicatessen η ντόπια μαναβική συναντιέται με διαλεχτά ελληνικά αγαθά.

Το εκλεκτό παντοπωλείο του Παριανού βιοκαλλιεργητή Αρσένη Λουκή άνοιξε στο λιμανάκι της Νάουσας στην Πάρο την άνοιξη του 2015. Για τους ντόπιους, αλλά και τους τακτικούς επισκέπτες του νησιού, ο Αρσένης είναι γνώριμη φυσιογνωμία. Και εγώ τον θυμάμαι από παλιά. Πάντα ψώνιζα από τον πάγκο του στη μικρή βιολογική αγορά της Νάουσας τα ολόγλυκα φρούτα των διακοπών μου – ροδάκινα, πεπόνια, καφασάκια με σύκα, για την παραλία και για πρωινό. Παράγει ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τα οικογενειακά λιόδεντρα, καλλιεργεί βιολογικά ντομάτες αρωματικές, πιπερίτσες μινιόν, πεντανόστιμα αγγουράκια και άλλα θερινά κηπευτικά και φρούτα στα ιδιόκτητα κτήματά τους.

Ο πάγκος με τα τυριά και τα αλλαντικά κοπής δεν περιορίζεται στις Κυκλάδες, αφού, εκτός από κοπανιστές, Σαν Μιχάλη, αξιώτικα αρσενικά, τυροβολιά και γιαούρτι Μυκόνου, έχει μελίχλωρο Λήμνου, τσουχτερή βαρελίσια φέτα Αρκαδίας, κρασοτύρι από την Κω, κασέρι Μυτιλήνης και Τρικάλων, αλλαντικά δραμινά κ.ά. Εδώ βρίσκουμε βότανα και ροφήματα Anassa, γάλα ημέρας του Συνεταιρισμού Νάξου, φοβερές συριανές μαρμελάδες Arom, λιχουδιές από το Ντουλάπι της Γιαγιάς στην Τήνο, ελαιόλαδο Ladolea σε αρύβαλλο και premium αρκαδικά μέλια Melitheon. Στην κάβα τα ναξιώτικα κίτρα του Βαλληνδρά, τα κρασιά του οινοποιείου Σύρου, η γκάμα από τα τρία οινοποιεία της Πάρου και η νέα παριανή μπίρα 56Isles συμπληρώνουν την εκλεκτή συλλογή προϊόντων που μπορούν να χαρούν οι ντόπιοι, αλλά και να πάρουν μέσα στα μπαγκάζια τους οι επισκέπτες του νησιού.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών