«Αν έχεις μια κουζίνα και μια αυλή, έχεις ένα σπίτι ολόκληρο», υποστηρίζει η Κατερίνα Ξέκαλου, η ψυχή της Αυλής. Από τον Ιούνιο του 1987 μέχρι σήμερα είναι το καλό, γκουρμέ, αμπιγέ εστιατόριο της πόλης σε μια απίθανη εσωτερική αυλή με φοίνικες. Σερβίρουν νέα κρητική κουζίνα, μαγειρικές με γαλλική τεχνική και δημιουργική διάθεση, που σε πολλές πτυχές της συναντά την παράδοση. Το μενού επιμελείται ο Γιώργος Στυλιανουδάκης και μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίσαμε είναι το κατσικάκι με αγκινάρες και το πιάτο «Φύλλα και άνθη» (ντολμάδες με θαλασσινά και κολοκυθανθοί γεμιστοί με τυρί). Η λίστα κρασιού, ανά γεωγραφικό διαμέρισμα και παραγωγό, περιλαμβάνει περισσότερα από 60 κρασιά, επιλεγμένες ετικέτες από όλη την Ελλάδα. Κάθε πρωί από τις 08.30 έως τις 12.00 σερβίρεται α λα καρτ κρητικό πρωινό με πίτες, χόντρο, ρυζόγαλο, σφουγγάτα, σφακιανές πίτες, κ.λπ.