Το Αιγαίο όλο, στη Χώρα της Μυκόνου
Η θέση: Κεντρικότατα, στη κοσμοπολίτικη Χώρα της Μυκόνου. Για να βρεις τραπέζι, φουλ σεζόν, χρειάζεται κράτηση!
Η ατμόσφαιρα: Χαριτωμένο, μοντέρνα παλιομοδιτίκο, με μικρούτσικη βεράντα, μπροστά σ’ ένα πηγαδάκι του 18ου αιώνα, γίνεται ένα με τα κυκλαδίτικα σπίτια της γειτονιάς.
Το φαγητό: Τη μια σταλιά, μακρόστενη, ανοιχτή κουζίνα, εύκολα τη φέρνει βόλτα ο Ηρακλειανός σεφ Γιάννης Γαβαλάς. Μικρά γαστρονομικά θαύματα, που φωνάζουν Κυκλάδες. Σα σπιτικά μαγειρέματα, μια ιδέα δημιουργικά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε: μελιτζανοσαλάτα καπνισμένη, τυροκαυτερή με τυροβολιά, χούμους κορυφή, ταραμοσαλάτα σύννεφο.
Επίσης τυροκολούρα με κοπανιστή, signature πιάτο του Γαβαλά! Ο μουσακάς δίνει ρέστα – στη μπεσαμέλ βάζει νιώτικο κεφαλοτύρι. Ωραία ιδέα το καλαμάρι γεμιστό με σπανακόρυζο και βινεγκρέτ ταραμά, όμως θα ήθελε κάτι ακόμα για να τελειοποιηθεί.
Για μεζεδοκατάσταση; Φοβερά, μαμαδίστικα κεφτεδάκια, τυρολουκουμάδες, συριανό ξιδάτο χταπόδι, τραγανή πανσέτα με φάβα Σαντορίνης. Μπακλαβάς από τους ωραιότερους που έχω γευτεί ποτέ και θεϊκά ηρακλειανά ξεροτήγανα με παγωτό μυκονιάτικη μελόπιτα!
Ο λογαριασμός: 20-25/άτομο χωρίς τα ποτά
Η κάβα: Η λίστα με τα κρασιά είναι μικρή. Στις Κυκλάδες με την πλούσια οινική παράδοση θα θέλαμε να μπορούμε να επιλέξουμε από μια καλή γκάμα με κρασιά τοπικά.
Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά 19.00-01.30.