ΕΞΟΔΟΣ

Bakalo

Το Αιγαίο όλο, στη Χώρα της Μυκόνου

28.07.2016
Φωτογραφία: Έβελυν Φωσκόλου

Το Αιγαίο όλο, στη Χώρα της Μυκόνου

Η θέση: Κεντρικότατα, στη κοσμοπολίτικη Χώρα της Μυκόνου. Για να βρεις τραπέζι, φουλ σεζόν, χρειάζεται κράτηση!


Η ατμόσφαιρα: Χαριτωμένο, μοντέρνα παλιομοδιτίκο, με μικρούτσικη βεράντα, μπροστά σ’ ένα πηγαδάκι του 18ου αιώνα, γίνεται ένα με τα κυκλαδίτικα σπίτια της γειτονιάς.


Το φαγητό: Τη μια σταλιά, μακρόστενη, ανοιχτή κουζίνα, εύκολα τη φέρνει βόλτα ο Ηρακλειανός σεφ Γιάννης Γαβαλάς. Μικρά γαστρονομικά θαύματα, που φωνάζουν Κυκλάδες. Σα σπιτικά μαγειρέματα, μια ιδέα δημιουργικά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε: μελιτζανοσαλάτα καπνισμένη, τυροκαυτερή με τυροβολιά, χούμους κορυφή, ταραμοσαλάτα σύννεφο.

Επίσης τυροκολούρα με κοπανιστή, signature πιάτο του Γαβαλά! Ο μουσακάς δίνει ρέστα – στη μπεσαμέλ βάζει νιώτικο κεφαλοτύρι. Ωραία ιδέα το καλαμάρι γεμιστό με σπανακόρυζο και βινεγκρέτ ταραμά, όμως θα ήθελε κάτι ακόμα για να τελειοποιηθεί.


Για μεζεδοκατάσταση; Φοβερά, μαμαδίστικα κεφτεδάκια, τυρολουκουμάδες, συριανό ξιδάτο χταπόδι, τραγανή πανσέτα με φάβα Σαντορίνης. Μπακλαβάς από τους ωραιότερους που έχω γευτεί ποτέ και θεϊκά ηρακλειανά ξεροτήγανα με παγωτό μυκονιάτικη μελόπιτα!

Ο λογαριασμός: 20-25/άτομο χωρίς τα ποτά

Η κάβα: Η λίστα με τα κρασιά είναι μικρή. Στις Κυκλάδες με την πλούσια οινική παράδοση θα θέλαμε να μπορούμε να επιλέξουμε από μια καλή γκάμα με κρασιά τοπικά.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά 19.00-01.30.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών