ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Belvedere Club (Μύκονος)

Αστεράτη γαστρονομία μεταμφιεσμένη σε comfort food στο ομώνυμο ξενοδοχείο της Μυκόνου. Βουτιές στην πισίνα επιτρέπονται…

11.08.2011| Updated: 16.02.2024
Belvedere Club (Μύκονος)

Αστεράτη γαστρονομία μεταμφιεσμένη σε comfort food στο ομώνυμο ξενοδοχείο της Μυκόνου. Βουτιές στην πισίνα επιτρέπονται…

Η θέση: Φιλοξενείται στο χώρο του μπαρ του ξενοδοχείου προσφέροντας μόλις 25 ποθητές θέσεις, δίπλα ακριβώς στην πισίνα.

Η ατμόσφαιρα: Μινιμαλισμός και κομψότητα σε ένα compact εστιατόριο, που σερβίρει μεγαλειώδεις γεύσεις μέσα από απλά πιάτα. Το μεσημέρι προσφέρεται για τσιμπολόγημα, χαλάρωση και βουτιές, το βράδυ για πλήρες δείπνο με χαμηλό φωτισμό.

Το φαγητό: Το μενού βασίζεται σε ένα πλάνο του George Calombaris, ενός διάσημου, βραβευμένου και καινοτόμου σεφ ελληνικής καταγωγής που ζει και εργάζεται στην Αυστραλία. Την υλοποίηση του μαγειρικού οράματος του Καλομπάρη έχει αναλάβει η ικανότατη σεφ Rose Ang, που έχει την πλήρη ευθύνη της κουζίνας. Τα περισσότερα πιάτα έχουν ένταση – είτε αρωματική, είτε γευστική. Δοκιμάσαμε και ξεχωρίσαμε το καρπάτσιο σολομού με φύλλο καταϊφιού και το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με φέτα και φινόκιο. Το καλαμπόκι με αμύγδαλα, κρεμμύδι και λεμόνι, σερβιρισμένο με μπάλες γιαουρτιού, είναι ιδανικό ως εναλλακτική σαλάτα, ενώ τα μπέργκερ mini wagon επιτελούν άψογα το ρόλο τους ως κύριο πιάτο, χορταίνοντάς μας στο έπακρο αλλά και εκπλήσσοντας με τη γλυκιά εντύπωση που αφήνει το καραμελωμένο κρεμμύδι και η φρέσκια ντομάτα. Αν η όρεξή σας πιάνει κόκκινο, ποντάρετε στη λιπαρούτσικη χοιρινή πανσέτα με φασόλια, φέτα και σάλτσα από γλυκά μπαχαρικά και πετιμέζι, σερβιρισμένη μέσα σε ζεστά ψωμάκια, ενώ οι λιτοδίαιτοι προτιμήστε το καλοψημένο λαβράκι με κάππαρη – ζουμερό και τρυφερό. Αν προτιμάτε τα θαλασσινά, παραγγείλετε και τα καλαμαράκια τηγανισμένα σε ελαφριά τεμπούρα, που θα προτιμούσαμε να είναι λιγότερο σκορδάτη. Για το τέλος, πάρτε οπωσδήποτε γλυκό, ενώ τις βραδινές ώρες επιβάλλεται ένα δροσερό κοκτέιλ πριν το δείπνο.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 55 ευρώ το άτομο για ένα πλήρες γεύμα.

Η κάβα: Επιλογές από όλο τον κόσμο.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο λειτουργεί την καλοκαιρινή σεζόν, όπως και το ξενοδοχείο. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, εφόσον στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το μπαρ, ωστόσο σημειώστε πως η κουζίνα κλείνει στις 00.30. Πέρα από το φαγητό, το μεγάλο ατού του Belvedere Club είναι το προσωπικό του, που είναι απόλυτα καταρτισμένο, ευγενικό και ξέρει να φροντίζει τους επισκέπτες του.

Χώρα Μυκόνου, στην περιοχή Σχολής Καλών Τεχνών, τηλ.:22890-25.122

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών