ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Craft (Νέα Υόρκη)

Σασίμι, σαρδέλες και φουά γκρα σε ένα φημισμένο εστιατόριο στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

31.03.2011| Updated: 16.02.2024
Craft (Νέα Υόρκη)

Σασίμι, σαρδέλες και φουά γκρα σε ένα φημισμένο εστιατόριο στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Η θέση: Λίγα μέτρα από την Park Avenue, στο νούμερο 19 της 19ης οδού.

Η ατμόσφαιρα: Ιδιότυπο στυλ διακόσμησης, με terracotta αποχρώσεις και μπορντό δερμάτινα τετράγωνα στους τοίχους, που σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν τον Ιωνά στο στομάχι του κήτους. Πολλές ορατές λάμπες πυρακτώσεως προσφέρουν χαμηλό φωτισμό, ενώ τα τραπέζια στερούνται λινών και περιορίζονται σε ένα υφαντό σουπλά. Αν και προχωρημένο, το design του καταστήματος είναι ιδιαιτέρως ευχάριστο.

Το φαγητό: Το μενού αλλάζει σε καθημερινή βάση και ακολουθεί τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών στην αγορά. Παρουσιάζεται σε μία λιτή σελίδα Α4 και είναι οργανωμένο σε τρεις στήλες: στα ορεκτικά-πρώτα πιάτα τα οποία συνήθως σερβίρονται, ορθότατα, στη μέση του τραπεζιού ώστε να δοκιμάσουν όλοι. Αυτά περιλαμβάνουν εξαιρετικά στρείδια, χτένια, sashimis, σαρδέλες στα κάρβουνα κατά τον ελληνικό τρόπο, αλλά και fois gras. Στη δεύτερη στήλη παρατίθενται τα κυρίως πιάτα οργανωμένα ανά κατηγορία (ψάρι, κρέας) και στη συνέχεια ταξινομημένα βάσει του τρόπου παρασκευής τους (ψητά-roasted ή braised). Αυτά σερβίρονται με ελάχιστη γαρνιτούρα, αφού πρέπει να παραγγείλει κανείς ξεχωριστά τα προσεκτικά ταξινομημένα σε «λαχανικά», «ριζότι», «μανιτάρια» και «πατάτες» συνοδευτικά.

Ο λογαριασμός: Το Craft δεν είναι φθηνό αφού θα χρειαστείτε περί τα 200 δολάρια προκειμένου να ζήσετε τη θαυμάσια γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει.

Η κάβα: Εκατοντάδες προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, μεταξύ των οποίων και τέσσερις ελληνικές. Οι φιάλες των κρασιών είναι ορατές στη δίπατη κάβα που περιλαμβάνει περισσότερες από 40 «ψυχόμενες» ντουλάπες, με γυάλινη πόρτα και batman look.

Επιπλέον πληροφορίες: To Craft είναι παιδί του διάσημου σεφ Tom Collichio ο οποίος, μετά τη Νέα Υόρκη, έχει ανοίξει Craft εστιατόρια στο Λος Άντζελες, στο Ντάλας και στην Ατλάντα. Καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση 1-2 ημέρες πριν.

Craft, 19E 19th Street, Νέα Υόρκη, τηλ.: +1 212-780.0880.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών