ΜΑΓΑΖΙΑ

Ενα κρεοπωλείο με… εξαιρετικό παγωτό καταΐφι

Πρόβεια παγωτά χωρίς συντηρητικά και κρέας από μικρές, ελληνικές φάρμες. Στο κρεοπωλείο της οικογένειας Ραβάνη, όλοι οι καλοί χωράνε.

06.05.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Ενα κρεοπωλείο με… εξαιρετικό παγωτό καταΐφι

Πρόβεια παγωτά χωρίς συντηρητικά και κρέας από μικρές, ελληνικές φάρμες. Στο κρεοπωλείο της οικογένειας Ραβάνη, όλοι οι καλοί χωράνε.

Τι συνδέει ένα κρεοπωλείο με μοναδικά παγωτά χωρίς συντηρητικά και πρόβειο γιαούρτι; Οι αδελφοί Ραβάνη έχουν την απάντηση. Μικρής παραγωγής τα παγωτά Ραβάνη, είναι από τα λίγα ελληνικά συσκευασμένα, που βρίσκουμε σε παντοπωλεία και delicatessen της Αθήνας. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο μια οικογενειακή επιχείρηση να ασχολείται ταυτόχρονα με το κρέας και το παγωτό, όμως τα πράγματα είναι απλά. Τα αδέρφια Δημήτρης και Γιώργος Ραβάνης κατάγονται από τον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας, όπου οι γονείς τους διατηρούν από το 1950 χασαποταβέρνα. Εκεί πουλούσαν κρέας από ζώα της περιοχής, ενώ από το γάλα τους έφτιαχναν μικρές ποσότητες παγωτού και γιαουρτιού – κυρίως για τις ανάγκες της ταβέρνας τους. Τα παγωτά παράγονται σε μικρές ποσότητες στο εργαστήριό τους στον Αθανάσιο Διάκο: «Φτιάχνουμε περίπου 25 τόνους παγωτό το χρόνο, από ανοιξιάτικο γάλα που προμηθευόμαστε αποκλειστικά από προβατίνες που βόσκουν στα εύφορα ορεινά λιβάδια των Βαρδουσίων ορέων». Νόστιμα παγωτά, για λάτρεις του πρόβειου γάλακτος, αν και όχι όσο… ρουστίκ φαντάζεται κανείς. Στα δύο κρεοπωλεία βρίσκουμε επίσης κρέας από αμνοερίφια και μοσχάρια από τη Σπερχειάδα, τη Βέροια και τη Λάρισα, χοιρινά Φιλιππιάδας και κάποια βιολογικά κρεατικά από μαύρο χοίρο, μοσχάρι και βουβάλι από τον ΒίοΕύμαιο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT