ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

16.09.2016| Updated: 15.02.2024
Εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Η θέση: Στο υπέροχο νεοκλασικό στο Κολωνάκι.


Η ατμόσφαιρα: Στην αριστοκρατική βεράντα με μοναδική θέα στον Εθνικό κήπο, στον Λυκαβηττό αλλά και στην Ακρόπολη, νιώθουμε ότι μάλλον ζούμε στην ωραιότερη πόλη του κόσμου, (ψευδαίσθηση που εξαφανίζεται βέβαια, όταν βγούμε από το κτίριο) και έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε από ένα πλούσιο γεύμα μέχρι ένα ατμοσφαιρικό δείπνο.


Το φαγητό: Φημισμένα τα κασσιώτικα ντολμαδάκια, τυλιγμένα με τέχνη σε μικροσκοπικό μέγεθος, με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού να τα συνοδεύει, πεντανόστιμη η Κις Λωρέν και οι τάρτες με λαχανικά εποχής και ελαφριά τυριά. Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν τα φρέσκα ζυμαρικά. Βρασμένα αλ ντέντε, περιχύνονται με αρωματικές σάλτσες και μυρωδικά. Η διαχείριση του εστιατορίου είναι από το «Δειπνοσοφιστήριο».

Ο λογαριασμός: Περίπου 25 € το άτομο.

Η κάβα: Αξιόλογες ελληνικές ετικέτες κρασιού συνοδεύουν το φαγητό μας, ευτυχώς σε τιμές λογικές και αρκετά από αυτά και σε ποτήρι.

Επιπλέον πληροφορίες: Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Παρασκευή: 9:00 – 17:00 Πέμπτη, Σάββατο: 9:00 – 24:00 Κυριακή: 9:00 – 15:00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών