ΜΑΓΑΖΙΑ

Για καφέ στα Χαυτεία

Στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Ομονοίας, τα καφεκοπτεία Λουμίδη είναι σημείο αναφοράς σε μια πόλη που αλλάζει απίστευτα γρήγορα.

21.10.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Για καφέ στα Χαυτεία

Στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Ομονοίας, τα καφεκοπτεία Λουμίδη είναι σημείο αναφοράς σε μια πόλη που αλλάζει απίστευτα γρήγορα.

Βρίσκονται εκεί από το 1923. Η εταιρεία από τις παλαιότερες, στη συλλογική μας μνήμη σημαντική λόγω του Παπαγάλου του τούρκικου καφέ που έπινε μια εποχή όλη η Ελλάδα.


Η εταιρεία Λουμίδη δεν έχει πια τον Παπαγάλο και το συσκευαστήριο, που πωλήθηκε στη Νεστλέ εδώ και κάμποσα χρόνια. Εχει, όμως, όλα τα καταστήματα λιανικής. Προσφάτως ανακαίνισε πολύ καλόγουστα το κατάστημα της Ομόνοιας και μας κάλεσε για καφέ. Δοκιμάσαμε το Αρωμα, τον καινούργιο τούρκικο, που πλέον τον λένε ελληνικό, και μια σειρά καφέδων φίλτρου (Κολομβίας, Σάντος, Κένυας και Αιθιοπίας). Ολοι ήταν καλύτεροι από αυτούς που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ.


Στο κατάστημα θα βρείτε επίσης μια σειρά από καλά προϊόντα, όπως τις εξαιρετικές μαρμελάδες Νάλου (σπιτική, πολύ μικρή παραγωγή) και ένα σωρό μικρά γλυκίσματα της σειράς. Μας άρεσε το λικέρ καφέ δικής τους παραγωγής. μια σταλιά να ρίξετε σ’ ένα γλυκό σοκολάτας, θα του δώσει άλλη χάρη.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT