ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Γιάννης Λουκάκος Χ 3 στη δική μας τραπεζαρία

Γαστρονομικές εμπειρίες delivered by efood στην τραπεζαρία μας. Το efood φέρνει τον σεφ Γιάννη Λουκάκο στο σπίτι μας, κι εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι μια άριστη «σκηνοθεσία».

08.01.2021| Updated: 06.10.2021
Γιάννης Λουκάκος Χ 3 στη δική μας τραπεζαρία

Γαστρονομικές εμπειρίες delivered by efood στην τραπεζαρία μας. Το efood φέρνει τον σεφ Γιάννη Λουκάκο στο σπίτι μας, κι εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι μια άριστη «σκηνοθεσία».

Γεύμα και δείπνο υψηλού γαστρονομικού επιπέδου μας προσφέρουν τα εστιατόρια Alio, Ψωμί & Αλάτι at home και Buddha’s Hand, με την υπογραφή του σεφ Γιάννη Λουκάκου και την υπηρεσία delivered by efood. Γαστρονομικά ταξίδια στην Ελλάδα και στον κόσμο όλο, μέσα από τα πιάτα των τριών καταστημάτων. Ο πρώτος κριτής του ελληνικού Master Chef, είναι πολυπράγμων, πολυδιάστατος και πολυμήχανος. Ακόμα και σε εποχές δύσκολες, καταφέρνει να παραμείνει επίκαιρος και να «έρχεται σπίτι μας» όχι με μια, αλλά με τρία διαφορετικά γαστρονομικά σενάρια.

Τι θα λέγατε για ένα Ψ & Α signature burger με κιμά από αμερικάνικο μοσχάρι Black Angus, μανιτάρια, κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαγιονέζα τρούφας, παρμεζάνα και τραγανές πατάτες τηγανιτές, ή για τα signature Σκιουφιχτά & μανιτάρια, το vegetarian πιάτο με μια πλούσια, χυλωμένη σάλτσα με φρέσκα μανιτάρια, λευκό κρασί, θυμάρι, παρμεζάνα και λάδι λευκής τρούφας, αμφότερα must taste του Ψωμί κι Αλάτι? Και τι θα λέγατε και για την νέα έμπνευση του Γιάννη Λουκάκου, το ντεμπουτάντ Κουνέλι foie gras που είναι σιγομαγειρεμένο με πουρέ πατάτας, κρέμα κάστανο, σάλτσα με μπέικον, μαυροδάφνη και κοκκάρια? Στα νέα δεδομένα του delivery, ο σεφ προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο την εμπειρία του fine dining, κρατώντας αρκετά από τα αγαπημένα μας signature του Ψωμί κι Αλάτι, αλλά διαμορφώνοντας το μενού του ώστε να είναι delivery friendly. «Κρατήσαμε πιάτα που θεωρούμε κατάλληλα για διανομή, και παραμένοντας πιστοί στη φιλοσοφία του εστιατορίου, προσθέσαμε και αρκετά φαγητά καταλληλότερα για αποστολή στο σπίτι. Δώσαμε έμφαση σε ειδικές κατηγορίες του μενού, ενισχύσαμε το κομμάτι του μπέργκερ, διατηρούμε και εμπλουτίζουμε τα ζυμαρικά και τα ψητά».

Εμπειρία εφάμιλλη του Alio, του εστιατορίου του που λειτουργεί εδώ και 1,5 χρόνο, μπορούμε να έχουμε και στο σπίτι. Φροντίζουμε για το κατάλληλο art de la table, τη μουσική, την ατμόσφαιρα, τις ενδυματολογικές επιλογές, και ο Γιάννης Λουκάκος σε συνεργασία με τον σεφ και συνιδιοκτήτη του Alio, Άκη Βαρθαλάμη, επιμελούνται το ιταλικό μενού, με έξοχες πίτσες και ζυμαρικά, από έναν πλούσιο κατάλογο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου το απολαμβάναμε και στο εστιατόριο. Αιχμή του δόρατος είναι η πίτσα τους, την οποία καταφέρνουν επιτυχώς, να μας παραδώσουν σε πιστή εκδοχή επιπέδου εστιατορίου. Signature η Πίτσα Bianca με μοτσαρέλα burrata, προσούτο Cotto, λεμόνι και φυστίκι Αιγίνης και η Πίτσα Prosciutto e fungi με vτομάτα San Marzano, μοτσαρέλα fiordilatte, μανιτάρια, pecorino, προσούτο Πάρμας και λάδι τρούφας, είναι δύο απογειωτικές εμπειρίες. Στα plus η ολοκαίνουρια πρόταση του Γιάννη Λουκάκου, η Πίτσα Patate e salsiccia με μοτσαρέλα fiordilatte, πατάτα, δεντρολίβανο και φρέσκο λουκάνικο salsiccia. Με Ιταλική έμπνευση και εκτέλεση σε «ελεύθερη μετάφραση», μπορούμε να απολαύσουμε στο σπίτι μας “new style italian” κουζίνα, με πρωτότυπα πιάτα, αλλά και δημοφιλή κλασικά, από πίτσα Margherita και τραγανά αραντσίνι, μέχρι ένα κρεμμώδες κι απολαυστικό τιραμισού.

Με το Buddha’s Hand που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019, η ομάδα του Λουκάκου μας προσφέρει την δυνατότητα για πεντανόστιμα και υγιεινά πιάτα όπως σαλάτες, σάντουιτς, σμούθις και φρέσκους χυμούς. Το μενού έρχεται σπίτι μας ενισχυμένο με αρκετά ζεστά γεύματα και άφθονες, χορταστικές σούπες, εκ των οποίων το Ράμεν με γαρίδες, κοτόπουλο ή μοσχαρίσια μάγουλα, είναι η νέα άφιξη που κάνει ήδη θραύση. Προτείνουμε ενθέρμως το αγαπημένο του σεφ, Tandoori madness wrap με μαρούλι iceberg, κοτόπουλο tandoori, πλιγούρι, ντομάτα, αγγούρι, μαϊντανό, Βuddha`s Hand γιαούρτι raita και pickled onions τυλιγμένα σε τορτίγια,, καθώς και τις vegetarian Γλυκοπατάτες γεμιστές με ρεβύθια, φέτα, ρόδι και σάλτσα ταχίνι. Δυνατό χαρτί του Buddha’s Hand οι σαλάτες, έρχονται με τις σάλτσες τους στο πλάι, για το μάξιμουμ της φρεσκάδας. Ο Γιάννης Λουκάκος προτείνει πριν το σερβίρισμα, να τις μεταφέρουμε σε ένα ευρύχωρο μπωλ και να τις ανακατέψουμε καλά όπως θα έκαναν κι εκείνοι στην κουζίνα τους. Συμβουλή που δεν πρέπει να προσπεράσουμε. Συνοδεύουμε με Exotic bliss smoothie με µάνγκο, passion fruit, µπανάνα, αχλάδι, lime και γάλα καρύδας, ή με Forbidden fruit με µούρα, φράουλα, µπανάνα, γάλα καρύδας, µέλι, γιαούρτι & σπόρους chiaExotic blissΜε µάνγκο, passion fruit, µπανάνα, αχλάδι, lime & γάλα καρύδας ή με Forbidden fruit με µούρα, φράουλα, µπανάνα, γάλα καρύδας, µέλι, γιαούρτι & σπόρους chia.

«Εσείς καλείστε να επιλέξετε το αγαπημένο σας κρασί και να στρώσετε ένα όμορφο τραπεζομάντηλο και το κατάλληλο σερβίτσιο» μας συμβουλεύει ο σεφ, για να τελειοποιήσουμε την εμπειρία και να νιώσουμε σαν στο εστιατόριό του.

Στις παράξενες εποχές που διανύουμε, και μέσα από αμέτρητες δυσκολίες, τα αγαπημένα μας εστιατόρια παραμένουν στην επικαιρότητα, και με τις μηχανές αναμμένες κερδίζουν το προβάδισμα για όταν σφυρίξει η εκκίνηση ξανά. Η υπηρεσία delivered by efood φροντίζει γι’ αυτό, εξασφαλίζοντας τρόπους για να μην κάνουμε εκπτώσεις στην απόλαυσή μας, και φέρνει στην πόρτα μας, με τον δικό της στόλο διανομής, όλα τα αγαπημένα μας μαγαζιά, πολλά εκ των οποίων για πρώτη φορά!

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών