ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Hotel Bellavista (St. Moritz)

Κυνήγι και ξερό ψωμί σε ένα πανδοχείο κοντά στο St. Moritz.

28.03.2011| Updated: 16.02.2024
Hotel Bellavista (St. Moritz)

Κυνήγι και ξερό ψωμί σε ένα πανδοχείο κοντά στο St. Moritz.

Η θέση: Στο ομώνυμο Πανδοχείο Bellavista στο Surlei, ένα χωριουδάκι κοντά στο St. Moritz της Ελβετίας.

Η ατμόσφαιρα: Εξαιρετικά απλή, αν όχι χωριάτικη, η διακόσμηση. Χοντροκομμένα ελβετικά τραπέζια και καρέκλες από φυσικό ξύλο με ιδιαίτερα φροντισμένα όμως λινά και σκεύη.

Το φαγητό: Σε γενικές γραμμές, η κάρτα περιλαμβάνει τοπικά πιάτα καθώς και επιλογές από την κουζίνα της βόρειας Ιταλίας, αφού οι διαχωριστικές γραμμές είναι έτσι και αλλιώς δυσδιάκριτες. Η σπεσιαλιτέ του καταστήματος είναι ελάφι και μάλιστα εκτελεσθέν ιδιοχείρως από τον ιδιοκτήτη-σεφ Bernhard Kleger. Σερβίρεται με μία πολύ καλή -πλην ποσοτικώς λίγη- σάλτσα demi glace με δενδρολίβανο, και μπόλικα μανιτάρια και φρούτα του δάσους. Αξίζει να αρχίσετε με πολέντα στο φούρνο με λιωμένη γκορκοντζόλα και κόκκινο σικορέ.

Η κάβα: Ο κατάλογος των κρασιών είναι εκτενής κυρίως με Ιταλικές ετικέτες καθώς και ορισμένες Ελβετικές, Βουργουνδίας, Μπορντώ, Αργεντινής κ.λπ.

Ο λογαριασμός: Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό για τα ελβετικά δεδομένα αφού η συνολική επιβάρυνση δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 90 ευρώ κατά κεφαλήν. Ωστόσο θα σας «γδάρει» το ταξί από το St. Moritz το οποίο στοιχίζει 50 ευρώ μετ’ επιστροφής για συνολική απόσταση μικρότερη των πέντε χιλιομέτρων.

Επιπλέον πληροφορίες: Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο υπόγειο, η ομάδα του Bellavista παρασκευάζει εκλεκτά αλλαντικά με κρέας ελαφιού που προμηθεύεται από ιδιόκτητες κυνηγετικές εκτάσεις στα γύρω βουνά.

Hotel Bellavista, Silvaplana-Surlej, CH-7513 Ελβετία, τηλ.: +41 81 838 6050.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών