ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Kiku

Ατμόσφαιρα μυσταγωγίας σ’ ένα από τα καλύτερα γιαπωνέζικα της πόλης.

26.03.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Kiku

Ατμόσφαιρα μυσταγωγίας σ’ ένα από τα καλύτερα γιαπωνέζικα της πόλης.

Η θέση: Πάνω από τη Σόλωνος, εκεί που αρχίζουν οι μεγάλες ανηφόρες του κοσμοπολίτικου Κολωνακίου.

Η ατμόσφαιρα: Ο φωτισμός εκτελεί χρέη διακοσμητή, προσθέτει επίπεδα και μυστήριο, ενώ στο βάθος, η πράσινη όαση, πίσω από τον γυάλινο τοίχο, δίνει μια αίσθηση προοπτικής. Ο χώρος σε προδιαθέτει ευνοϊκά, πριν καν δοκιμάσεις τα υπέροχα πιάτα του.

Το φαγητό: Τα ορεκτικά νόστιμα και ελαφριά, ανοίγουν «δρόμο» για τη συνέχεια. Το σούσι είναι καλοκαμωμένο, καθόλου στεγνό, αλλά αντίθετα ζουμερό, και φυσικά φρέσκο. Εξαιρετικά και τα κυρίως πιάτα, όπως ο μαύρος μπακαλιάρος με σάλτσα miso, οι γαρίδες σε χυλό τεμπούρα πανέ (σκέτος αφρός), το κοτόπουλο και τα μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα τεριγιάκι.

Ο λογαριασμός: Η τιμή κατ’ άτομο είναι γύρω στα 60 – 70 ευρώ, χωρίς τα ποτά, ανάλογα βέβαια και με το τι θα πάρετε. Μην γκρινιάζετε· πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ιαπωνικά της πόλης.

Η κάβα: Προτείνουμε ολόδροσα σάκε μαρτίνι που θα συνοδεύσουν όλες τις επιλογές σας.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 7.30 το απόγευμα. Οι ευγενικοί παρκαδόροι του εστιατορίου θα φροντίσουν για το αυτοκίνητό σας.

Δημοκρίτου 12, Κολωνάκι, τηλ.: 210-36.47.033.

 

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών