ΕΞΟΔΟΣ

Kiku

Ατμόσφαιρα μυσταγωγίας σ’ ένα από τα καλύτερα γιαπωνέζικα της πόλης.

26.03.2011
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Ατμόσφαιρα μυσταγωγίας σ’ ένα από τα καλύτερα γιαπωνέζικα της πόλης.

Η θέση: Πάνω από τη Σόλωνος, εκεί που αρχίζουν οι μεγάλες ανηφόρες του κοσμοπολίτικου Κολωνακίου.

Η ατμόσφαιρα: Ο φωτισμός εκτελεί χρέη διακοσμητή, προσθέτει επίπεδα και μυστήριο, ενώ στο βάθος, η πράσινη όαση, πίσω από τον γυάλινο τοίχο, δίνει μια αίσθηση προοπτικής. Ο χώρος σε προδιαθέτει ευνοϊκά, πριν καν δοκιμάσεις τα υπέροχα πιάτα του.

Το φαγητό: Τα ορεκτικά νόστιμα και ελαφριά, ανοίγουν «δρόμο» για τη συνέχεια. Το σούσι είναι καλοκαμωμένο, καθόλου στεγνό, αλλά αντίθετα ζουμερό, και φυσικά φρέσκο. Εξαιρετικά και τα κυρίως πιάτα, όπως ο μαύρος μπακαλιάρος με σάλτσα miso, οι γαρίδες σε χυλό τεμπούρα πανέ (σκέτος αφρός), το κοτόπουλο και τα μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα τεριγιάκι.

Ο λογαριασμός: Η τιμή κατ’ άτομο είναι γύρω στα 60 – 70 ευρώ, χωρίς τα ποτά, ανάλογα βέβαια και με το τι θα πάρετε. Μην γκρινιάζετε· πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ιαπωνικά της πόλης.

Η κάβα: Προτείνουμε ολόδροσα σάκε μαρτίνι που θα συνοδεύσουν όλες τις επιλογές σας.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 7.30 το απόγευμα. Οι ευγενικοί παρκαδόροι του εστιατορίου θα φροντίσουν για το αυτοκίνητό σας.

Δημοκρίτου 12, Κολωνάκι, τηλ.: 210-36.47.033.

 

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών