ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

La Brasserie de l’Isle Saint Louis (Παρίσι)

Μια παλιά, αυθεντική µπρασερί στo µικρό νησάκι του Σηκουάνα.

03.10.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Δημήτρης Μασσέλος
La Brasserie de l’Isle Saint Louis (Παρίσι)

Μια παλιά, αυθεντική µπρασερί στo µικρό νησάκι του Σηκουάνα.

Η θέση: Βρίσκεται, όπως μαρτυρά και το όνομά του, στο έξοχο νησάκι στη μέση του Σηκουάνα, δίπλα στην Παναγία των Παρισίων, λίγα μέτρα από το σημείο απ’ όπου, στη Γαλλική επανάσταση, πήραν τον Λουδοβίκο προκειμένου εν συνεχεία να… διαχωρίσουν το κεφάλι του από το υπόλοιπο σώμα.

Η ατμόσφαιρα: Αυθεντική παλιά μπρασερί, με μωσαϊκό από ακανόνιστα πλακάκια, βαμμένη με λαδομπογιά μπα ρελιέφ ταπετσαρία και πάνω από αυτήν κέρατα, με και χωρίς το αντίστοιχο κεφάλι.

Το φαγητό: Η μπρασερί σερβίρει, όπως συνηθίζεται στο συγκεκριμένο τύπο εστιατορίου, αλσατική κουζίνα η οποία «εκτίθεται» στο κλασικό μονόφυλλο μενού στη μία πλευρά του οποίου αναφέρονται τα πιάτα, ενώ στην οπίσθια όψη τα κρασιά και τα ποτά εν γένει. Φτιάχνει ένα από τα καλύτερα σουκρούτ που θα φάτε στο Παρίσι. Αποτελείται από ένα βουνό από λάχανο τουρσί επί του οποίου εναποτίθενται μία πλούσια ποικιλία από λουκάνικα και ένα χοντρό κομμάτι μπεϊκον, ενώ για τους ακόρεστους υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης, με μικρό επιπλέον κόστος, ενός χοιρινού γονάτου κομπλέ με τα κρεατάκια του.

Ο λογαριασμός: Δεν θα σας στοιχίσει περισσότερο από 50 ευρώ το άτομο συνοδεία π.χ. ενός αξιοπρεπέστατου Chiroubles.

Η κάβα: Ο κατάλογος περιλαμβάνει προσιτές ετικέτες απ’ όλο το γαλλικό αμπελώνα αλλά και μία ποικιλία από μπίρες οι οποίες σερβίρονται σε γκρι πήλινες κούπες.

Επιπλέον πληροφορίες: Δοκιμάστε την ευμεγέθη ζεστή τάρτα Τατέν (ξεσκέπαστη ανάποδη μηλόπιτα) συνοδεία πηχτής φρέσκιας κρέμας από αληθινό χωριάτικο γάλα με ελαφρώς όξινη γεύση. Κάποιες μέρες σερβίρεται και ένας μπαμπάς που δεν αφήνει κανένα περιθώριο παραπόνων αναφορικά με την ποσότητα από ρούμι, μέσα στο οποίο κυριολεκτικά επιπλέει. Η μπρασερί κλείνει κάθε Τετάρτη και δεν κάνει κρατήσεις.

55 Quai de Bourbon, Παρίσι, τηλ.: +33(1)-4354.0259.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών