ΕΞΟΔΟΣ

La Cigale: Στο νέο γαλλικό wine bar του Παγκρατίου

Στον πεζόδρομο της Τιμοθέου, δύο Γάλλοι έστησαν ένα μπαρ-μεζεδοπωλείο με αναφορές στην Προβηγκία.

13.12.2021| Updated: 15.12.2021
La Cigale: Στο νέο γαλλικό wine bar του Παγκρατίου

Ο Alexandre και ο Grégory, δύο Γάλλοι με καταγωγή από τα νότια της χώρας, ήρθαν στην Ελλάδα για δουλειά πριν χρόνια, και αφού ο καθένας ακολούθησε τη δική του πορεία σε τράπεζες και δημόσιες σχέσεις, αποφάσισαν φέτος να κάνουν το δικό τους. Παρέα έφτιαξαν το «La Cigale», ένα μπαρ-μεζεδοπωλείο με αναφορές στην Προβηγκία. Ο εν λόγω «τζίτζικας» (αυτό σημαίνει η λέξη la cigale) έχει πιάσει θέση στον πεζόδρομο της Τιμοθέου στο Παγκράτι, από τους λίγους δρόμους της περιοχής που δεν έχει κορεστεί. Ένας ποπ και φωτογενής χώρος που παίζει ζουμπιζουμπιζού και άλλα γαλλικά άσματα, τα Σαββατοκύριακα οργανώνει και dj sets, ενώ στον κατάλογό του έχει μαζέψει γαλλικά και ελληνικά κρασιά μικρών παραγωγών δίνοντας επιλογές κυρίως σε φιάλη και προς το παρόν 3-4 σε ποτήρι.

Στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου (καθήμενους και μη) νομίζω πως σκοπεύει να σερβίρει κατά βάση το «La Cigale». Ο εσωτερικός χώρος, με τους σομόν τοίχους, τα φυτά, τα μπλε πλακάκια και τις αφίσες της Νίκαιας και της Μασσαλίας είναι μεν χαριτωμένος αλλά σαν να του λείπει ακόμα κάτι για να γίνει πιο ελκυστικός. Να είναι που έκανε ψύχρα τη βραδιά που βρεθήκαμε εκεί; Ή που έμοιαζε κάπως υποτονικός στο ημίφως του; Τίποτα πάντως που δεν μπορεί να λύσει ο στρατηγικός σημειακός φωτισμός και ένα αερόθερμο. Παρόλες τις βελτιώσεις που σηκώνει, ο κλειστός χώρος του La Cigale είναι μικρός – ένας μακρόστενος διάδρομος με δύο τραπέζια, έναν πάγκο και τις θέσεις στη μπάρα. Φαντάζομαι λοιπόν ότι το καλοκαίρι θα είναι περισσότερο η εποχή του, με τη σκιά των δέντρων στον όμορφο πεζόδρομο.

Στον κατάλογο βρήκαμε κρασιά μικρών παραγωγών από τη Γαλλία και την Ελλάδα, αν και για τώρα πολύ λίγα από αυτά είναι διαθέσιμα σε ποτήρι. Κάποιες από τις ετικέτες είναι Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ή και βιολογικά. Ενδιαφέρον έχουν και τα signature cocktails χαμηλού αλκοολικού βαθμού που φτιάχνουν με βάση το κρασί, όπως το «Fernandel», με κόκκινο κρασί, αμαρέτο, κράνμπερι και λεμόνι. Εδώ βρίσκει κανείς και ποτά από τη Γαλλία, όπως το απεριτίφ Ricard, που ανήκει στην κατηγορία των παστίς.

Οι χαλαροί και ανεπιτήδευτοι μεζέδες επιτελούν τον σκοπό τους- να συνοδεύσουν το κρασί χωρίς να αποσπάσουν την προσοχή. Έμπνευση και γι’ αυτούς είναι η Νότια Γαλλία και οι γεύσεις από την παιδική ηλικία των ιδιοκτητών. Δοκιμάστε την «πίτσα», ένα χαμηλό στρογγυλό ψωμάκι που καλύπτουν με πάστα από φιστίκια Αιγίνης, μοτσαρέλα και προσούτο, τα πιτάκια ημέρας ή το ωραίο πλατ;o γαλλικών τυριών που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή.

 

La Cigale

Τιμοθέου 1-3, Παγκράτι
  • Τηλέφωνο: 210-75.12.054
  • Κόστος: 20 € / άτομο

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών