ΜΑΓΑΖΙΑ

Le Greche

Τα top 21 παγωτατζίδικα των Αθηνών (part 2)

25.07.2016| Updated: 11.10.2021
Le Greche

Δίπλα σε Ιταλό μαέστρο του gelato σπούδασε η Εύη Παπαδοπούλου την τέχνη του αυθεντικού ιταλικού παγωτού. Και μετά άνοιξε το Le Greche στο Σύνταγμα. Και άρχισαν οι ουρές από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (τι κατευναστικό για το στομάχι που είναι το παγωτό μετά από μπαρότσαρκα!). Λεμόνι-μέντα, τιραμισού, πάβλοβα, σοκολάτα με ρούμι και δαμάσκηνα, ρικότα με περγαμόντο και Aperol, συγκλονιστικό αμύγδαλο και φυστίκι σιτσιλιάνικο, σορμπέ με φρούτα εποχής – δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Οι «Ελληνίδες» φτιάχνουν και γεύσεις ελληνικές: γιαούρτι, μπακλαβά (χρησιμοποιούν τραγανά κομμάτια σιροπιασμένου φύλλου), ανθότυρο με σύκα, σορμπέ από Μοσχάτο Λήμνου. Την γκάμα συμπληρώνουν «παστάκια», κορμοί και άλλα κατεψυγμένα γλυκίσματα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT