ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μασσαλία (Χαλκιδική)

Ένα περιποιημένο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

02.09.2013| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Νίκος Καρδάρας
Μασσαλία (Χαλκιδική)

Ένα περιποιημένο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Η θέση: Στο χωριό Νέα Φώκαια (ή Φώκιες) στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στην κεντρική πλατεία.

Η ατμόσφαιρα: Δεν το πιάνει το μάτι σου, πας συστημένος. Βρίσκεις τα τραπεζάκια στην πλατεία του χωριού με τους μικρούς βασιλικούς για στόλισμα. Απλό και ανθρώπινο.

Το φαγητό: Οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί που μας πρότειναν ως πιάτο ημέρας ήταν ίσως οι καλύτεροι που έχουμε φάει ποτέ. Αφράτοι, με το ρυζάκι όσο πρέπει χυλωμένο και λαδι που μοσχοβολούσε. Το ψητό ταλαγάνι με τα ντοματίνια και το λάδι βασιλικού ήταν μεν «σιγουράκι», αλλά σε κάθε περίπτωση νοστιμότατο. Η μελιτζανοσαλάτα με το καβουρντισμένο αμύγδαλο ήταν ενισχυμένη στο σκορδάκι της κι επίσης πολύ καλή, όπως και η σαλάτα με τα λαχανικά του καλοκαιριού που σερβίρεται με μυζήθρα Κρήτης. Εξαιρετικά φίνα ήταν και η ελαφρώς παναρισμένη τσιπούρα με χόρτα, ενώ μελωμένες ήρθαν οι πανσετούλες με πουρέ μελιτζάνας.


Ο λογαριασμός: Περί τα 20 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Περί τα 6 λευκά και 3 κόκκινα, ελληνικά κρασιά. Ακόμη μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά εκτός Δευτέρας από τη 1 μ.μ. μέχρι και τα μεσάνυχτα. Παρκάρετε το αυτοκίνητο με άνεση πολύ κοντά στο μαγαζί.

Μασσαλία Κεντρική πλατεία Νέας Φώκαιας, Χαλκιδική, τηλ. 23740 81 008.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών