ΕΞΟΔΟΣ

Mimaya

Νόστιμη, ευρεία μεσογειακή κουζίνα σε ένα εστιατόριο που μετρά δύο μήνες λειτουργίας

21.02.2012

Νόστιμη, ευρεία μεσογειακή κουζίνα σε ένα εστιατόριο της Γλυφάδας που μετρά δύο μήνες λειτουργίας.

Η θέση: Στην πιο κοσμική γειτονιά των νοτίων προαστίων, σε ένα μικρό και αμιγώς «γαστρονομικό» δρόμο, στον οποίο βρίσκονται τέσσερα εστιατόρια και μια ταβέρνα σε απόσταση αναπνοής.

Η ατμόσφαιρα: Γκρι, μαύρο και κόκκινο σε αρμονία. Ο χώρος είναι σύγχρονος και στο βάθος δεσπόζει η ανοιχτή κουζίνα. Το μενού σφιχτό, αλλά με επιλογές για όλα τα γούστα – και τα βαλάντια.

Το φαγητό: Στην κουζίνα ο σεφ και ιδιοκτήτης Μιχάλης Ηρωγλίδης έχει βάλει στοίχημα πως μπορεί να τα καταφέρει με καλά υλικά και σχετικά προσιτές τιμές. Στο τραπέζι έφτασε πρώτο το καλαθάκι με τα ψωμάκια (ανάμεσά τους και κάτι φανταστικά γεμιστά «μασούρια» που ψήνονται καθημερινά στο μαγαζί), παρέα με τα εναρκτήρια ντιπ – πολύ ωραίο εκείνο με την πιπεριά. Ξεκινήσαμε με μια εξαίσια σαλάτα με σπανάκι, αντίδι, ανθότυρο και προσούτο Πάρμας και ένα πιάτο με ψητά χτένια, γαρίδες και όστρακα σε σάλτσα βουτύρου συνοδεία ριζότο με κουνουπίδι, το οποίο ήταν κορυφαίο. Στο κυρίως μέρος του δείπνου, μοιραστήκαμε μια σπαλομπριζόλα από black angus (340 γραμμαρίων) με σάλτσα τρούφας, η οποία ήταν φυσικά πεντανόστιμη, ζουμερή και ψημένη όπως ακριβώς την είχαμε ζητήσει, καθώς και μια «αμαρτωλή» σπαγκετάδα α λα κιτάρα με πανσέτα, κρεμμυδάκι, σκόρδο και αυγό. Η γευστική πανδαισία έκλεισε με μια μερίδα λουκουμάδες με μέλι ελάτης και καρύδια και με ένα γύρο καλό λικέρ μαστίχα.

Ο λογαριασμός: Μπορεί να φάει κανείς με 25 – 45 ευρώ το άτομο (ανάλογα με το τι θα πάρει), επιλέγοντας χύμα κρασί.

Η κάβα: Ελληνικά, γαλλικά και ιταλικά εμφιαλωμένα κρασιά και χύμα από τη Νεμέα.

Επιπλέον πληροφορίες: Το Mimaya μετρά δυο μήνες λειτουργίας. Το όνομά του είναι μια εύηχη σύνθεση των πρώτων συλλαβών των ονομάτων των ιδιοκτητών, Μιχάλη, Μαρίας και Γιάννη. Λειτουργεί από Τρίτη μέχρι Παρασκευή από τις 5 μ.μ. Το Σάββατο είναι ανοιχτά από τη 1 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Κυριακή, Δευτέρα κλειστά. Τις ώρες αιχμής (Παρασκευή και Σάββατο βράδυ) μπορεί να ζοριστείτε κάπως με το πάρκινγκ, υπάρχουν όμως ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης στην περιοχή που θα σας εξυπηρετήσουν.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών