ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Mr Pug: Μαγειρεύοντας στα όρια του Σιάμ

Ζητούμενο εδώ είναι το fusion Ασίας/Ελλάδας που κάθε χρόνο εξελίσσεται, με διακριτικές αντικαταστάσεις εξωτικών υλικών από τα ελληνικά alter ego τους.

06.09.2017| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Έβελυν Φωσκόλου
Mr Pug: Μαγειρεύοντας στα όρια του Σιάμ

Η θέση: Πολύ κοντά στη Χώρα της Μυκόνου, στο περιφερειακό δρόμο που την αγκαλιάζει.

Η ατμόσφαιρα: Είτε στην αυλή του με θέα τη Χώρα της Μυκόνου ή ακόμα καλύτερα στην εσωτερική σάλα του, το μυκονιάτικο Mr Pug του Γιώργου Βενιέρη έχει έθνικ αέρα, με εμπνευσμένη σύγχρονη διακόσμηση και ένα φοβερό γκράφιτι από τον Pavlo Jase (ζωγράφος του δρόμου). Η κουζίνα του δεν είναι απλώς ανοιχτή, είναι ορθάνοιχτη, ένα με τη σάλα – το δε chef’s table είναι ένας ανοξείδωτος πάγκος κουζίνας.

Το φαγητό: Ζητούμενο εδώ είναι το fusion Ασίας-Ελλάδας που κάθε χρόνο εξελίσσεται, με διακριτικές αντικαταστάσεις εξωτικών υλικών από τα ελληνικά alter ego τους. Παράδειγμα, η μικρή, πικρή ταϊλανδέζικη μελιτζάνα που σε κάποια πιάτα αντικαθίσταται από πικρές, πράσινες ελιές. Ωστόσο, πολύ θα θέλαμε ακόμη περισσότερη ελληνική εμπλοκή. Οι μαγειρικές ξεκινούν από τα όρια της Βόρειας Ταϊλάνδης με την Κίνα, έχουν άψογες τεχνικές, φινέτσα στην παρουσίαση και θαυμάσιο γευστικό αποτέλεσμα, κάθε χρόνο και καλύτερο. Δοκιμάσαμε buns ατμού, ανάλαφρα σα μαξιλαράκια, με τραγανό κοτόπουλο και μαγιονέζα κάρι, το πολύ πετυχημένο Pug thai με γαρίδες και νταϊκόν και τη σαλάτα Yam neua με μοσχάρι, μέντα και καβουρδισμένο sticky rice. Σε κάθε μας επίσκεψη απολαμβάνουμε την σχεδόν εθιστική, κρεμώδη μελιτζάνα, ένα σοφιστικέ πιάτο με ένταση από το miso φυστικοβούτυρου, ενώ πολύ καλό είναι φέτος και το πράσινο κάρι Luke chin pla (με ψάρι) με πράσινες ελιές. Τα εξωτικά γλυκά στέκονται στο ύψος του δείπνου: Πέρλες ταπιόκας με pandan, ανανά και μαρέγκες από λάιμ, φανταστικό μάνγκο μπριλέ με παγωτό καρύδας, κ.α.

Ο λογαριασμός: 35-40€/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Μικρή μεν, αξιόλογη δε λίστα με κρασιά, ελληνικά, αλλά και διεθνή.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 18.30- 00.30.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών