ΜΑΓΑΖΙΑ

Ο Αργολικός

Όλου του κόσμου τα καλά θα τα βρείτε εδώ.

12.01.2017| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Ο Αργολικός

Όλου του κόσμου τα καλά θα τα βρείτε εδώ.

Διαλεχτά φρούτα και λαχανικά από όλη την Ελλάδα βρίσκω κάθε εβδομάδα στους πάγκους του Αργολικού. Ο,τι δεν βρίσκω αλλού το βρίσκω εδώ: αρμυρίκια από το Ναύπλιο, βιολογικά αγγουράκια από την Ιεράπετρα, κολοκύθια χοντρά Αργους, πλατιά ροδάκινα από τη Νάουσα και μαύρα σταφύλια.


Και μόνο η εικόνα του μανάβικου σου ανοίγει την όρεξη. Δίπλα στα συμβατικά προϊόντα θα βρείτε και βιολογικά – και τα δύο σε ιδιαίτερα καλές τιμές. Το προτέρημα είναι ότι ο Αργολικός είναι one stop shop: ακριβώς δίπλα συστεγάζεται η ψαραγορά Νέας Σμύρνης, ενώ στον εσωτερικό χώρο λειτουργεί ένα πλήρες παντοπωλείο-delicatessen: στο ψυγείο έχει γαλακτομικά από τη φάρμα Κουκάκη και από την οικογένεια Μπέκα (με βουβαλίσιο γάλα), αλλαντικά από τον Μιράν, τυριά από τη Λήμνο και την Κρήτη. Στο διπλανό ράφι βρίσκουμε μεγάλη ποικιλία παξιμαδιών και ζυμαρικά από την Αγροζύμη. Απέναντι, βαζάκια Γιαμ, ελαιόλαδο Lamda Estate, σάλτσες Τσεντεμίδη, μέλι Melira και όσπρια. Ολου του κόσμου τα μπαχαρικά, τα μείγματα, τα βότανα, τα ζαρζαβατικά και οι ξηροί καρποί συμπληρώνουν τον μακρύ κατάλογο των προϊόντων.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT