ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Pink Elephant

Value for money ινδική κουζίνα στο Χαλάνδρι.

26.03.2014| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Pink Elephant

Value for money ινδική κουζίνα στο Χαλάνδρι.

Η θέση: Είναι ένα φθηνό, καλό εστιατόριο, από αυτά που βρίσκει κανείς σε «γωνίες» των μεγάλων μητροπόλεων αλλά έλειπαν από τις γειτονιές της Αθήνας. Το εν λόγω βρίσκεται τρυπωμένο σε ένα στενάκι στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος είναι έτσι κι αλλιώς πολύ ζεστός, μια μικροσκοπική «φωλιά» γεμάτη χρώμα. Ίσα-ίσα δύο τραπέζια υπάρχουν στην εσωτερική σάλα, απ’ όπου χαζεύεις και την κουζίνα, και άλλα τέσσερα-πέντε στον στεγασμένο εξωτερικό χώρο.

Το φαγητό: Το μενού είναι πλούσιο, αλλά… εύκολο στη χρήση και φιλικό σε όσους δεν γνωρίζουν απέξω τις ινδικές σπεσιαλιτέ. Το πόσο καυτερό είναι κάθε πιάτο επίσης υποδεικνύεται από μία, δύο ή τρεις κόκκινες πιπερίτσες δίπλα στο όνομά του. Παραγγείλαμε φυσικά κιμαδοπιτάκια samosas, με γέμιση μοσχάρι. Ήταν τραγανά, με τον κιμά μυρωδάτο από τα μπαχαρικά. Πάρα πολύ γευστική ήταν η πίτα naan με πατάτα και τυρί: ήρθε καυτή, κατευθείαν από τον παραδοσιακό πήλινο φούρνο tandoor, που λειτουργεί με κάρβουνο. Το Murg Mughai, το τηγανητό κοτόπουλο μαριναρισμένο σε αρωματικά μπαχαρικά και παναρισμένο με σουσάμι, μας φάνηκε κάπως στεγνό, γι’ αυτό ζητήσαμε έξτρα σάλτσα πράσινου τσίλι για να το συνοδεύσουμε. Ταίριαξε μια χαρά. Πολύ ωραίο και αρκετά ζουμερό ήταν το Murg Lasni, επίσης κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι με σκόρδο και τσίλι, ωστόσο αγαπημένο μας αναδείχτηκε το Goan Fish Curry, ένα φιλέτο πέρκας σε πλούσια σάλτσα με γάλα καρύδας και κιτρινόριζα.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 15-20 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Εμφιαλωμένο κρασί και ινδικές μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τη 1 μ.μ μέχρι και τα μεσάνυχτα. Θα δυσκολευτείτε αρκετά με τη στάθμεση τις ώρες αιχμής και όσο λειτουργούν τα καταστήματα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών