ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Prima Plora

Από τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης, σε πανέμορφο σημείο που κοιτάζει τη θάλασσα, απλώνεται σε τρία επίπεδα και συγκεντρώνει κοσμική πελατεία. Έχει ωραίο παλμό, κάτι …

25.07.2017| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Έφη Παρούτσα
Prima Plora

Από τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης, σε πανέμορφο σημείο που κοιτάζει τη θάλασσα, απλώνεται σε τρία επίπεδα και συγκεντρώνει κοσμική πελατεία. Έχει ωραίο παλμό, κάτι κοσμοπόλιταν και επίσης ρυθμό στο σέρβις αλλά και στο φαγητό. Σεφ και ιδιοκτήτης, ο αυστηρός με την ποιότητα Μιχάλης Μαλανδράκης, επί ποδός ολοχρονίς, πασχίζει να φτάνουν στο κατώφλι του υλικά πρώτης τάξης. Κρέας ναξιώτικο, βιολογικές ντομάτες, σολομός πιστοποιημένος, μη μεταλλαγμένος, δικό τους ζυμωτό ψωμί, που έρχεται ως καλωσόρισμα με ντόπιο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Δημιουργική κουζίνα που δεν αδικεί την πρώτη ύλη: ριζότο με μελάνι σουπιάς και άγριο σταμναγκάθι, με κατσικίσιο τυρί νιώτικο ωρίμασης 26 μηνών, μπρουσκέτες με αυγά αχινού, αβοκάντο και φύκια από τη Γραμβούσα, ροφός ή άλλο φρέσκο μεγάλο ψάρι φρικασέ με άγρια χόρτα. Λειτουργεί και sushi bar, αρκετά αξιόλογο. Μεγάλη λίστα κρασιού, με προτίμηση στα τοπικά οινοποιεία και καλή τιμολόγηση. Περί τα 30-45 €/άτομο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών