ΕΞΟΔΟΣ

Reeza @Rockabella: Ο Μιχάλης Κίκης επιμελείται μια μοντέρνα, ευφάνταστη ελληνική κουζίνα.

Όσο είναι ακόμα καλοκαίρι κι η πρώτη ύλη είναι γλυκιά, οι μαγειρικές στο Reeza έχουν «ηλιόλουστη» γεύση.

06.09.2018

Όσο είναι ακόμα καλοκαίρι κι η πρώτη ύλη είναι γλυκιά, οι μαγειρικές στο Reeza έχουν «ηλιόλουστη» γεύση.

Η θέση: Πολύ κοντά στη Χώρα, ούτε 5 λεπτά με το αυτοκίνητο, είναι μια πολύ καλή επιλογή για να αποφύγουμε την πολυκοσμία και τις σχετικές δυσκολίες, όπως την ανεύρεση πάρκινγκ.

Η ατμόσφαιρα: Στον ανακαινισμένο χώρο πλάι στην πισίνα του ξενοδοχείου με απίθανη θέα στη θάλασσα και στη Χώρα της Μυκόνου. Καλόγουστο με στοιχεία από μπαμπού, ήσυχο και φρόνιμο χωρίς εξτραβαγκάνζες και ακραίες πολυτέλειες.

Το φαγητό: Ο φέρελπις σου-σεφ που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια στο Bill and Coo πλάι στον σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο λέγεται Μιχάλης Κίκης κι αναλαμβάνει εφέτος τη δημιουργική κουζίνα του εστιατορίου Reeza του ξενοδοχείου Rocabella. Ετοιμάζει μικρά γαστρονομικά θαύματα, τα οποία εκτελεί άψογα ο συνεργάτης του σεφ Φώτης Μιχόπουλος. Εδώ σερβίρεται σύγχρονη ελληνική κουζίνα σε super value for money τιμές, σχεδόν πρωτοφανείς για τα δεδομένα της Μυκόνου. Το Greek salad gazpacho κάνει θραύση ως μια δροσιστική εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας που συνδυάζει πανέξυπνα σε έναν υπέροχο ζωμό όλα τα κλασσικά υλικά της με τη καλοκαιρινή γλύκα του καρπουζιού – ταιριάζει πολύ με τις φοκάτσιες που σερβίρουν σε διάφορες γεύσεις όπως με δεντρολίβανο ή με κονφί ντομάτας. Πιάτο αξιώσεων το ημίπαστο, καπνιστό και ψητό σκουμπρί με ταραμά και πουρέ παντζαριού, θαύμα και η χοιρινή κοιλιά με οξύμελι, παστινάκι, πίκλες και γουασάμπι. Γλυκατζήδες ή όχι, δεν πρέπει να χάσετε την αέρινη μους γιαούρτι με βανίλια Μαδαγασκάρης, σορμπέ και κρέμα κερασιού.

Ο λογαριασμός: 35-50 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Η μικρή λίστα με ελληνικά κρασιά χρειάζεται εμπλουτισμό, ενώ τα νοστιμότατα κοκτέιλ έχει επιμεληθεί ο bartender Βασίλης Τσομπανίδης.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά 19:00-23:00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών