Ενα ωραίο οινομπάρ με μοντέρνο ντιζάιν, καλομαγειρεμένα πιάτα και καλό κρασί για να ξεδιψάσει όλο το Κολωνάκι.
Η θέση: Λίγο πριν φτάσεις στην πόρτα του Γαλλικού Ινστιτούτου, ψηλά στο Κολωνάκι, Σίνα και Αναγνωστοπούλου γωνία, στα σκαλιά.
Η ατμόσφαιρα: Οι αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και ο Ανδρέας Κούρκουλας -βλέπε Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς- έχουν «μαγειρέψει» ακριβο-φθηνά υλικά, τάβλες οικοδομής, αλουμίνιο και το αποτέλεσμα είναι απλό αλλά ούλτρα ντιζαϊνάτο. Ο μεγάλος καθρέπτης στο βάθος σε μπερδεύει, νομίζεις το χώρο μεγάλο, μικρός είναι: λίγα τραπέζια μέσα και μια χούφτα στη βεραντούλα, πλάι στα σκαλιά. Μέσα, δύο μπαρ και ο αριστερός τοίχος γεμάτος από «ξαπλωμένες» φιάλες κρασιού. Ετσι είναι ένα σωστό οινομπάρ.
Το φαγητό: Δεν υπάρχουν πρώτα και κύρια, αλλά γενικώς νοστιμιές από τις οποίες μπορεί ο καθείς να συνθέσει το δικό του μενού. Μια ντουζίνα επιλογές χωρισμένες σε πιάτα που δεν ξεπερνούν τα 20 ευρώ, που υπογράφει ο Θοδωρής Κυπριανίδης, μαθητής του Χριστόφορου Πέσκια. Σπανιόλικη τορτίγια με τσορίθο, πένες με τοματίνια, βασιλικό και καυτερή πιπερίτσα, σαλάτα ρόκα με κυβάκια ξερού σύκου, κρητική ξυνομυζήθρα και λούζα Κέας, για να πάρεις μια μυρωδιά. Για την αρχή, μην ξεχάσεις τις τραγανές πιτούλες με την τριλογία ντιπ: ταραμοσαλάτα, φάβα, και μπακαλιαρομπραντάδα.
Ο λογαριασμός: Τιμές συμπαθητικές, ούτε ακριβές ούτε φθηνές για τα επίπεδα της εποχής. Υπολογίζουμε περί τα 35 ευρώ το άτομο με ένα ποτήρι κρασί.
Η κάβα: Δεκάδες ετικέτες, από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, ωραία κατηγοριοποιημένες, οι περισσότερες και με το ποτήρι.
Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 18:30-00:30, Κυριακή 17.00-23.00. Το πάρκινγκ στην περιοχή είναι δύσκολο ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες.