ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στη Galazia Hytra της Πάρου για υψηλή γαστρονομία με θέα το Αιγαίο

Το καλοκαιρινό παιδί του βραβευμένου με αστέρι Michelin αθηναϊκού εστιατορίου Hytra ανοίγει και πάλι της πόρτες του στην Πάρο.

18.06.2021| Updated: 25.06.2021
Στη Galazia Hytra της Πάρου για υψηλή γαστρονομία με θέα το Αιγαίο

Η Galazia Hytra Paros, καλοκαιρινό παιδί του βραβευμένου με αστέρι Michelin αθηναϊκού εστιατορίου Hytra, ανοίγει και πάλι τις πόρτες της την Παρασκευή 18 Ιουνίου. Στο Summer Senses Luxury Resort, ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων στη Μάρπησσα της Πάρου, η Galazia Hytra υπόσχεται υψηλή γαστρονομία με θέα στο Αιγαίο.

Κλασικές συνταγές αναδεικνύονται σε σύγχρονα πιάτα μέσα από μοντέρνες τεχνικές και εξαιρετική πρώτη ύλη. Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η αγάπη για τον πλούτο της ελληνικής γης και η σύγχρονη απόδοση παραδοσιακών συνταγών αποτελούν την ουσία του μενού που έχει συνθέσει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Τάσος Μαντής. Αρώματα και γεύσεις Ελλάδας και καλοκαιριού πρωταγωνιστούν σε κάθε πιάτο. Από τα χαρακτηριστικά αφράτα ψωμάκια και την απαλή σούπα κακαβιάς μέχρι τις δροσερές σαλάτες και τα ορεκτικά που έχουν χρώμα από Αιγαίο- όλα εκφράζουν την ελληνική κουζίνα.

Στις επιλογές των κυρίως ξεχωρίζουν το λαβράκι με κριθαρότο από άγριο μάραθο και αβγοτάραχο Μεσολογγίου αλλά και το σιγοψημένο στο φούρνο αρνάκι που συνοδεύεται από μίνι πατάτες και λαχανικά.


Το “Λεμόνι” με κέικ λεμόνι και παγωτό ελαιόλαδο ή το “Ιπποφαές” με μους λευκής σοκολάτας και κρέμα ιπποφαές με μάνγκο Πάρου είναι δύο μόνο από τα ευφάνταστα επιδόρπια που ολοκληρώνουν το μενού.

Η ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα θα δώσει την τέλεια επιλογή για να συνοδεύσετε το δείπνο σας, ενώ δεν λείπουν και οι προτάσεις από signature cocktails.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών