ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στο σχολείο

Τα «περίεργα» της Simone

15.08.2016| Updated: 15.02.2024
Στο σχολείο

Τα «περίεργα» της Simone

Το σχολείο στους Ανυδρους έκλεισε το 1970 και τα τελευταία 20 χρόνια στη θέση του λειτουργεί το «Καφενείο», που δημιούργησαν ο Χρήστος Βαρδουλάκης και η γυναίκα του Simone Bosch. Καθισμένοι στη σκιά μιας ελιάς 300 χρόνων και με θέα το φαράγγι των Ανύδρων και το Λιβυκό πέλαγος, απολαμβάνετε -ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο γιατί συχνά έχει πολυκοσμία- τις εμπνεύσεις της Simone που αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Τάρτες (με μελιτζάνα και γραβιέρα, με σύκα, ροκφόρ, καρύδια κ.ά.) αλλά και φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα φέτας, χορτοφαγικός μουσακάς, καλιτσούνια με μαλάκα (γνωστή εκτός Κρήτης και ως τυρομάλαμα), παπουτσάκια για χορτοφάγους (με σελινόριζα), κολοκυθανθοί κ.λπ. Το κρασί κυρίως χύμα. Το «Καφενείο» απέχει μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από την παραλία των Ανύδρων και 4 χλμ. από την Παλαιόχωρα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών