ΕΞΟΔΟΣ

Στο Βραστό για φοβερό βραστό

Ελληνική κουζίνα, σημερινή, χωρίς δημιουργικότητες και πηραγμένες γεύσεις, με έμφαση σε περιώνυμα ντόπια υλικά.

25.01.2017

Ελληνική κουζίνα, σημερινή, χωρίς δημιουργικότητες και πηραγμένες γεύσεις, με έμφαση σε περιώνυμα ντόπια υλικά.

Η θέση: Δυο βήματα από τη Ρεματιά του Χαλανδρίου.

Η ατμόσφαιρα: Αυτό το ιστορικό ταβερνάκι που λειτουργεί κοντά μισό αιώνα, έχει προ πολλού κλέψει τις καρδιές των Χαλανδριωτών, αφού χρειάζεται επιμονή για να καταφέρετε να κλείσετε τραπέζι. Δεν είναι μικρό, είναι όμως σχεδόν πάντα γεμάτη η καλόγουστη σάλα του – κι όταν είναι καλός ο καιρός κι η καταπράσινη αυλή του. Η πρόσφατη ανακαίνιση πρόσθεσε πόντους και το όμορφο σπιτίσιο στυλ σε ύφος μοντέρνα κλασικό, αρέσει και στους μεγαλύτερους θαμώνες του.

Το φαγητό: Από ψητά, καλής ποιότητας και σωστής κοπής κρεατικά, σωστά και ζουμερά, μέχρι μαγειρευτά και κατσαρόλας. Ελληνική κουζίνα, σημερινή, αλλά χωρίς δημιουργικότητες και πηραγμένες γεύσεις, με έμφαση σε περιώνυμα ντόπια υλικά. Η σαλάτα με κους κους και ψητά λαχανικά αν και καλή σαν ιδέα, ήταν κάπως άτονη γευστικά, μάλλον της έλειπε το καρύκευμα.

Τα τυροπιτάκια με τουλουμοτύρι Καρύστου είναι πεντανόστιμα, τραγανά, με πολύ πλούσια γέμιση, και παντελώς αλάδωτα. Μέγκλα! Πολύ ωραία τα κεφτεδάκια κι εξαιρετική καυτερή τυροκαυτερή με φέτα, ανθότυρο και τουλουμοτύρι, φοβερό το κοκκινιστό ροστ μπιφ με χοντρά μακαρόνια και πολύ καλό και το κλέφτικο αρνάκι και χοιρινό μαζί στη λαδόκολα. Ειδική μνεία στο βραστό, το εμβληματικό πιάτο που έδωσε το όνομά του στη ταβέρνα. Όλο ουσιά και νοστιμιά, με καρότο, πατάτες και με το μοσχαρίσιο κότσι (μαζί και ελιά) να λιώνει στο στόμα!

Το κοντοσουβλάκι τους είναι νόστιμο, αλλά θα το θέλαμε λιγότερο ψημένο και αν η ψητή πατάτα που το συνόδευε είχε αντί για φιλαδέλφεια ένα ελληνικό κρεμμώδες τυρί σαφώς θα το προτιμούσαμε! Εντυπωσιακός ο αριθμός των σερβιτόρων, γρήγορη και σωστή η περιποίηση, με ευγένεια και χαμόγελο.

Ο λογαριασμός: 15-20/άτομο χωρίς τα ποτά

Η κάβα: Η λίστα με τα 16 καλά, εμφιαλωμένα κρασιά είναι εντελώς mainstream, ενώ η ανατροπή γίνεται στις μπίρες, με πολύ μεγάλη ποικιλία από ελληνικές μικροζυθοποιίες. 

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά Τρίτη-Παρασκευή 19.00-00.00, Σάββατο 12.30-17.30 και 19.00-00.00, Κυριακή 12.30-17.30.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών