ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στον Αρλεκίνο

Ένα ψητοπωλείο στην καρδιά του Πειραιά για μια σύντομη στάση μετά τα ψώνια και τις δουλειές.ΕΙ

16.05.2012| Updated: 31.10.2023
Στον Αρλεκίνο

Ένα ψητοπωλείο στην καρδιά του Πειραιά για μια σύντομη στάση μετά τα ψώνια και τις δουλειές.

Η θέση: Στο ισόγειο του Πειραϊκού Συνδέσμου, δίπλα από το δημαρχείο Πειραιά. Λίγα τραπεζάκια στον πεζόδρομο για να χαζεύεις την περατζάδα, τα υπόλοιπα μέσα.

Η ατμόσφαιρα: Όμορφη διακόσμηση, χαρούμενα χρώματα. Τα εμαγιέ πιάτα και οι μουσαμάδες θυμίζουν κάτι από τα παιδικά μας χρόνια και το σπίτι της γιαγιάς. Το μαγαζί έχει πολύ καλό εξαερισμό· επιστρέψαμε στο γραφείο χωρίς μυρουδιά τσίκνας σε ρούχα και μαλλιά.

Το φαγητό: Ξεκινήσαμε με μια σαλάτα «Αρλεκίνος», αγγουροντομάτα, μαρούλι, κάπαρη, ξυνομυζήθρα και κρητικό παξιμάδι. Ζουμερή και δροσερή στάθηκε άξια δίπλα στα ψητά μας. Στο πλάι τηγανητές πατάτες, λεπτοκομμένες και τραγανές, και πιτόψωμο· μια πίτα ελαφρώς πιο παχουλή από την αραβική, ήλθε αλάδωτη και καλοψημένη, τέλεια! Από κρεατικά, πήραμε μπιφτεκάκια και καλαμάκια χοιρινά. Ωραία ψημένα και χωρίς πολλά λίπη. Αυτά τα διαλέγεις είτε με το κομμάτι, όπως εμείς, είτε σε μερίδα. Για το τέλος κέρασμα μια μικρούλα μπουγάτσα, ώστε να «καθαρίσουμε».

Ο λογαριασμός: Δύο άτομα πληρώσαμε 17 ευρώ – χωρίς ποτό. Καλά ήταν.

Η κάβα: Χύμα κρασί, ροζέ και λευκό, και ρακή σπιτική.

Επιπλέον πληροφορίες: Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά, 12 μ.μ. – 12 π.μ., ντελίβερι: 1 μ.μ. – 12 π.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Μαγειρεία - Ταβέρνες

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών